Ινδία: Σάλος μετά την καταδίκη διάσημου «γκουρού» για βιασμό - 14 νεκροί σε επεισόδια

Ινδία: Σάλος μετά την καταδίκη διάσημου «γκουρού» για βιασμό - 14 νεκροί σε επεισόδια

Πάνω από 100 άτομα τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ και της αστυνομίας - Οι ακόλουθοί του δεν αποδέχονται την ετυμηγορία του δικαστηρίου

Ινδία: Σάλος μετά την καταδίκη διάσημου «γκουρού» για βιασμό - 14 νεκροί σε επεισόδια
Σάλος έχει προκληθεί στην Ινδία μετά την καταδίκη ενός από τους πιο δημοφιλείς γκουρού της χώρας, του Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ, για τον βιασμό δύο γυναικών ακόλουθών του.

 Στα επεισόδια που ακολούθησαν μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, ενώ τα πνεύματα φαίνονται να οξύνονται με κάθε ώρα που περνά.

Κλείσιμο
 


Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, έκτροπα σημειώθηκαν σήμερα στις πολιτείες Παντζάμπ και Χαριάνα, όπου χιλιάδες οπαδοί του Σινγκ ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την άδικη - όπως πιστεύουν - απόφαση του δικαστηρίου. Μόνο στο Τσαντιγκάρ, οι οπαδοί που ξεχύθηκαν στους δρόμους με καδρόνια και ρόπαλα ξεπερνούσαν τους 200.000.

Ο 50χρονος γκουρού, ο οποίος ηγείται της πνευματιστικής σέκτας με την ονομασία «Dera Sacha Sauda» (που υπολογίζεται ότι έχει 60 εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο) βρέθηκε ένοχος για τον βιασμό δύο γυναικών ακολούθων του το 2002. Και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος συνέστησε στους οπαδούς του ψυχραιμία μέσω τηλεοπτικού του μηνύματος, τα πράγματα έχουν βγει για τα καλά εκτός ελέγχου, αφού η οργή των πιστών του δεν μπορεί να συγκρατηθεί με απλές παραινέσεις.


Ο Σινγκ δεν χαρακτηρίζει τον εαυτό του θρησκευτικό ηγέτη αλλά πνευματικό δάσκαλο και φιλάνθρωπο, ενώ η σέκτα του έχει έντονη κοινωνική δράση πέρα από τις πνευματικές της αναζητήσεις. Ο ίδιος ο ηγέτης της είναι μάλιστα πολυτάλαντος, αφού προωθεί τους σκοπούς του οργανισμού του με ταινίες που σκηνοθετεί ο ίδιος, όπου συχνά πρωταγωνιστεί ή τραγουδά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης