Ιδιοκτήτης καταστήματος που πουλά το κλασικό φαγητό των Βρετανών, fish and chips, ισχυρίζεται ότι σερβίρει την μεγαλύτερη μερίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τόσο μεγάλη που μόλις επτά άνθρωποι έχουν καταφέρει να αδειάσουν το πιάτο τους!
Ο Τζον Χάγκερστον, λέει ότι η «δοκιμασία της φάλαινας» στο μαγαζί του περιλαμβάνει μπακαλιάρο 900 γραμμαρίων, μισό κιλό πατάτες, μια φρατζόλα ψωμί και τέσσερα συνοδευτικά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μια συνηθισμένη μερίδα μπακαλιάρου με πατάτες περιλαμβάνει 170 γραμμάρια ψαριού και 300 γραμμάρια πατάτες!
Ένας εκ των επτά που έχουν καταφέρει να τελειώσουν την τεράστια μερίδα που κοστίζει 13,68 ευρώ, κατάφερε να το κάνει μόλις σε 5 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα, ενώ βοήθησε και την κοπέλα του να τελειώσει το φαγητό της!
Κλείσιμο
Ο 37χρονος ιδιοκτήτης του μαγαζιού τόνισε ότι «σε δύο χρόνια που έχουμε βάλει αυτή τη δοκιμασία, μόλις επτά άνθρωποι τα έχουν καταφέρει. Έρχονται ακόμη και από τις ΗΠΑ για να δοκιμάσουν την τύχη τους. Το ρεκόρ δεν μπορεί να το σπάσει κανείς, εκτός κι αν βάλει τα φαγητά στο μπλέντερ. Έρχονται κατά μέσο όρο δέκα άτομα την εβδομάδα για να προσπαθήσουν. Όλοι επευφημούν τους διαγωνιζόμενους και υπάρχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Προκαλώ όποιος θέλει να έρθει να προσπαθήσει».
Όσοι προσπαθούν δοκιμάζουν διαφορετικές τεχνικές, είτε έχοντας να φάνε πολλές ώρες, είτε πίνοντας ανθρακούχα ποτά, όμως ελάχιστοι τα έχουν καταφέρει.
Όποιος πάντως αντεπεξέλθει παραλαμβάνει ένα αναμνηστικό μπλουζάκι και μπαίνει η φωτογραφία του στον τοίχο του καταστήματος.
Ο Χάγκερστον όμως δεν εφησυχάζει. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν αρκετοί που ζητούν να γίνει πιο δύσκολη η δοκιμασία και ετοιμάζεται να διπλασιάσει το μέγεθος του ψαριού! Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να φάει κάποιος σχεδόν δύο κιλά μπακαλιάρο μαζί με τα τα υπόλοιπα αν θέλει να μπει στο πάνθεον...
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.