Ρωσία: Αντιπαραγωγικές και μάταιες οι κυρώσεις των ΗΠΑ

Ρωσία: Αντιπαραγωγικές και μάταιες οι κυρώσεις των ΗΠΑ

«Τέτοιες μονομερείς ενέργειες επιδιώκουν τον στόχο της ζημιάς σχέσεων και περιπλέκουν την ανάκτησή τους στο μέλλον», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης Κονσταντίν Ντολγκόφ

Ρωσία: Αντιπαραγωγικές και μάταιες οι κυρώσεις των ΗΠΑ
Για αντιπαραγωγικές και μάταιες κινήσεις, σκοπός των οποίων είναι να βλάψουν τις τωρινές και μελλοντικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, αντιδρώντας στις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, απελαύνοντας 35 Ρώσους διπλωμάτες ως κατασκόπους, λίγες ημέρες πριν την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα από τον προεδρικό θώκο.

Η Ρωσία κάνει λόγο για «υποτιθέμενες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο», τις οποίες κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα
υποστηρίζουν ότι έγιναν το προηγούμενο διάστημα, με σκοπό να πλήξουν τη μελλοντική διαδικασία αποκατάστασης των μεταξύ τους σχέσεων, μετά δηλαδή, την ανάληψη των καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Κάθε προσπάθεια εναντίον της Ρωσίας είναι μάταιη και αντιπαραγωγική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Κονσταντίν Ντολγκόφ και πρόσθεσε πως «μπορώ να αντιληφθώ τις κυρώσεις ως μία κρίση υστερίας, που αναδεικνύει την πλήρη έλλειψη προσανατολισμού της απερχόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ».
Κλείσιμο

«Τέτοιες μονομερείς ενέργειες επιδιώκουν τον στόχο της ζημιάς σχέσεων και περιπλέκουν την ανάκτηση τους στο μέλλον», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, έκανε λόγο για μία τελευταία προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ να επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στις ήδη κατεστραμμένες σχέσεις των δύο χωρών. 

«Η απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει παραιτηθεί από την ελπίδα να επιφέρει ένα τελευταίο πλήγμα στις σχέσεις με τη Ρωσία, οι οποίες έχουν ήδη καταστραφεί», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης