«Όχι, δεν ισχύει αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα και πρόσθεσε δεν γνωρίζουμε κάτι για συλλήψεις.
Κλείσιμο
Τι γράφει το επίμαχο δημοσίευμα της «Bild»
Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον Τυνήσιο, ο οποίος ενδεχομένως να είναι ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild.
Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Άμρι, ο φερόμενος ως Νο.1 ύποπτος για την πολύνεκρη επίθεση καταζητείται επισήμως από χθες, ενώ έχει επικυρηχθεί για 100.000 ευρώ. Επίσης έγινε γνωστό πως ο Άμρι βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία έως και λίγο πριν το χτύπημα στην Μπράιτχαϊντπλατς. Ωστόσο, παρόλο που οι αρχές τον θεωρούσαν ύποπτο για εξτρεμιστική δράση, δεν κατάφεραν να τον απελάσουν από τη χώρα λόγω των ελλιπών στοιχείων ταυτότητάς του και λοιπών επίσημων εγγράφων.
Μετά από το χτύπημα και αφού επικηρύχθηκε ο Ανίς Άμρι, οι αρχές της Τυνησίας διενήργησαν έρευνες στον φάκελό του καθώς και στο μητρώο της δεκαμελούς οικογένειάς του. Αποκαλύφθηκε ότι ήδη από το 2010 ο Άμρι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση από δικαστήριο της πόλης Καϊρουάν επειδή είχε κλέψει ένα φορτηγό. Από τότε, δηλαδή 6 χρόνια πριν από την επίθεση στο Βερολίνο, ο Άμρι θεωρούνταν βίαιος και επικίνδυνος.
Τα Estates Costa Lazaridi απέκτησαν την πρώτη πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας στη χώρα, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο βιωσιμότητας για το ελληνικό κρασί
Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί θεμέλιο της στρατηγικής του Ομίλου ΔΕΗ. Σε ένα ενεργειακό περιβάλλον που μετασχηματίζεται με ταχύτητα, η υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων και η ενσωμάτωση αρχών κυκλικής οικονομίας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα.