Κρατούνται και οι Τούρκοι πιλότοι που κατέρριψαν το ρωσικό Sukhoi

Κρατούνται και οι Τούρκοι πιλότοι που κατέρριψαν το ρωσικό Sukhoi

Θεωρούνται συνεργάτες των πραξικοπηματιών - Σύμφωνα με αξιωματούχο της τουρκικής κυβέρνησης - Δεν επιβεβαιώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση  

Κρατούνται και οι Τούρκοι πιλότοι που κατέρριψαν το ρωσικό Sukhoi
Λίγες ημέρες αφότου ο δήμαρχος της Άγκυρας, Γκιολίχ Γκιοκτσέκ, υποστήριξε μιλώντας στο CNN Turk ότι ένας από τους Τούρκους πιλότους που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό Su-24 τον Νοέμβριο του 2015 εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος, τους ισχυρισμούς του επιβεβαιώνει αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet τόνισε πως και οι δύο πιλότοι που βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη του Su-24 διαδραμάτισαν ρόλο στην απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης.

Κλείσιμο
«Δύο πιλότοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάρριψης του ρωσικού Su-24 τον Νοέμβριο του 2015 κρατούνται
», δήλωσε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως τέθηκαν υπό κράτηση καθώς συνδέονται με το πραξικόπημα. 

Βέβαια, όταν ερωτήθηκε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκρί Μποζντάγκ δεν επιβεβαίωσε την κράτηση των πιλότων. 

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό είχε προκαλέσει σοβαρό διπλωματικό μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, με τις δύο πλευρές να εκτοξεύουν σοβαρές αλληλοκατηγορίες και τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, να κάνει λόγο για συνεργασία του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το Ισλαμικό Κράτος.

Βέβαια, οι σχέσεις των δύο ανδρών άρχισαν να εξομαλύνονται με τη «συγγνώμη» του Ερντογάν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν με την απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, με τον Πούτιν να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την απόπειρα, εκφράζοντας την ελπίδα για ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης