ΗΠΑ: «Προφήτης του Θεού» ο άνδρας που σκόρπισε τον τρόμο στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: «Προφήτης του Θεού» ο άνδρας που σκόρπισε τον τρόμο στο Καπιτώλιο

Ο 66χρονος Λάρι Ντόσον είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο όταν είχε αρχίσει να φωνάζει μέσα στο κτήριο

ΗΠΑ: «Προφήτης του Θεού» ο άνδρας που σκόρπισε τον τρόμο στο Καπιτώλιο
Γνωστός στις αρχές των ΗΠΑ φαίνεται ότι είναι ο άνδρας που προκάλεσε τρόμο τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον όταν τράβηξε όπλο τη στιγμή που βρισκόταν στο κέντρο των επισκεπτών στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τον 66χρονο Λάρι Ντόσον από το Τενεσί, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορία για κατοχή όπλου και για επίθεση σε βάρος αστυνομικού.

Ο Ντόσον τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συλληφθεί γιατί είχε διακόψει τις εργασίες της βουλής των αντιπρόσωπων φωνάζοντας ότι ήταν «Προφήτης του Θεού».

Ο άνδρας από το Τενεσί νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του από αστυνομικό που αντέδρασε όταν χτύπησε ο συναγερμός τη στιγμή που ο 66χρονος περνούσε από το ειδικό μηχάνημα ελέγχου.
Κλείσιμο

Από τα θραύσματα, τραυματίστηκε μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δίχως να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της, όπως ενημέρωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Μετά την προηγούμενη σύλληψή του, σε βάρος του Ντόσον είχε εκδοθεί διαταγή να παραμείνει μακριά από τους χώρους του Καπιτωλίου, διαταγή στην οποία όπως φαίνεται δεν έδωσε μεγάλη σημασία ο 66χρονος.

Το συμβάν έγινε στο χώρο των επισκεπτών, την ώρα που έκαναν ξενάγηση διάφοροι τουρίστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.Οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν "να αναζητήσουν καταφύγιο" εντός του κτιρίου. Η αστυνομία κάλεσε επίσης όσους βρίσκονταν στο χώρο έξω από το συγκρότημα να καλυφθούν όπου μπορούν. Προληπτικά, μάλιστα, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα τέθηκε σε κατάσταση αποκλεισμού και ο Λευκός Οίκος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης