Κίνα: Τουλάχιστον 17 νεκροί από τρομακτική έκρηξη σε αποθήκη εύφλεκτων υλικών

Κίνα: Τουλάχιστον 17 νεκροί από τρομακτική έκρηξη σε αποθήκη εύφλεκτων υλικών

Περισσότεροι από 300 οι τραυματίες μέχρι στιγμής ύμφωνα με αξιωματούχους - Η έκρηξη ήταν ίση με 21 τόνους ΤΝΤ

 Κίνα: Τουλάχιστον 17 νεκροί από τρομακτική έκρηξη σε αποθήκη εύφλεκτων υλικών
Τουλάχιστον 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 300 τραυματίστηκαν - πολλά εξ αυτών σοβαρά - από τρομακτική έκρηξη που έγινε σε αποθήκη εύφλεκτων υλικών.

H έκρηξη όπως φαίνεται από τα ερασιτεχνικά βίντεο ήταν τεραστίων διαστάσεων, δημιουργώντας ένα τεράστιο «μανιτάρι» στον ουρανό της πόλης. Η μπάλα φωτιάς έκανε τη νύχτα ημέρα, και προκάλεσε μαζικό σοκ στους κατοίκους. Eίναι χαρακτηριστικό ότι η δόνηση από την έκρηξη έγινε αισθητή σε απόσταση τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχει και καταγραφή της σε φωτογραφίες από δορυφόρους στο διάστημα. Σύμφωνα με αξιωματούχους η έκρηξη που έγινε ισούται με μια από 21 τόνους ΤΝΤ.

Κλείσιμο
Οι ζημιές σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι τεράστιες, ενώ στους δρόμους γύρω από τον τόπο του δυστυχήματος επικρατεί πανικός. Ήδη τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν γεμίσει τραυματίες, ενώ συνεχώς καταφθάνουν περισσότεροι κυρίως με εγκαύματα στο σώμα τους. Το κρατικό πρακτορείο μιλά για περίπου 400 τραυματίες μέχρι στιγμής, ενώ ανακοινώνει και μεγάλες καταστροφές στα σπίτια στην γύρω περιοχή.

Η Τιεντζίν είναι πόλη στην βόρεια Κίνα και μία από τις πέντε «εθνικές κεντρικές πόλεις» της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ανεξάρτητες από επαρχίες, και υπό την διαχείριση της κεντρικής κυβέρνησης. Eίναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και λιμάνι που εξυπηρετεί τη βορειανατολική Κίνα. Απέχει 150 χιλιόμετρα από το Πεκίνο και έχει πάνω από 15 εκατομμύρια κατοίκους













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης