Σοκ στην Κίνα: Οι αρχές κατέσχεσαν χιλιάδες τόνους κατεψυγμένου φαγητού από το 1970!

Σοκ στην Κίνα: Οι αρχές κατέσχεσαν χιλιάδες τόνους κατεψυγμένου φαγητού από το 1970!

Σε μια κίνηση αστραπή, έκαναν επιδρομή σε διάφορες αποθήκες λαθρεμπόρων τροφίμων και βρήκαν χιλιάδες τόνους χοιρινό και κοτόπουλο παλαιότερο των 30 ετών

Σοκ στην Κίνα: Οι αρχές κατέσχεσαν χιλιάδες τόνους κατεψυγμένου φαγητού από το 1970!
Μπροστά σε μια απίστευτη ανακάλυψη, βρέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Κίνας, κάνοντας επιδρομή σε αποθήκες, που χρησιμοποιούνταν από λαθρεμπόρους τροφίμων.

Χοιρινά πόδια από το 1970 και φτερούγες κοτόπουλου από το 1980, βρέθηκαν κατεψυγμένα, σε μια κατάσχεση που ξεπέρασε τους 100.000 τόνους φαγητού, κόστους πάνω από 420 εκατομμύρια ευρώ.

Κλείσιμο


Μέχρι τώρα, οι αρχές της Κίνας, έχουν καταφέρει να αναστείλουν τη λειτουργία, περισσότερων από 20 παράνομων συμμοριών που διακινούν κρέας σε όλη τη χώρα. Σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, μάλιστα, συνελήφθησαν και δυο εκ των εγκεφάλων του καρτέλ του «κρέατος ζόμπι».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κρέας, εισάγεται επί το πλείστον από το Βιετνάμ. Ένας υπάλληλος τελωνείου είπε «Βρωμούσε απίστευτα. Και το φορτηγό ήταν γεμάτο από αυτό. Κόντεψα να κάνω εμετό όταν άνοιξα τις πόρτες».

Όπως αποκάλυψε ο υποδιευθυντής του τελωνείου, το κρέας δεν είχε ποτέ επιθεωρηθεί ούτε είχε μπει σε καραντίνα. «Μπορεί να είναι φορέας της νόσου των πτηνών ή ακόμα και των τρελών αγελάδων».



Τα χοιρινά πόδια και οι φτερούγες κοτόπουλου είναι δημοφιλή πιάτα στην Κίνα, όπου και επρόκειτο να διατεθεί το συγκεκριμένο κρέας. Χρησιμοποιώντας μεγάλα φορτηγά ψυγεία αυξάνονται τα κόστη μεταφοράς του κρέατος γι' αυτό και οι λαθρέμποροι προτιμούσαν ένα 12ωρο ταξίδι με συμβατικά φορτηγά, μετά το οποίο το κρέας δεν μπορούσε να πλησιαστεί από τη μυρωδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης