Έγκλημα στην Ουάσινγκτον: Έδεσαν και βασάνιζαν επί 24 ώρες την οικογένεια, πριν τους σκοτώσουν

Έγκλημα στην Ουάσινγκτον: Έδεσαν και βασάνιζαν επί 24 ώρες την οικογένεια, πριν τους σκοτώσουν

Κάηκαν στις στάχτες τα στοιχεία για το φρικτό θάνατο του ομογενή Σάββα Σαββόπουλου, της γυναίκας, του μικρού τους γιου και της οικονόμου τους; - Ποιος είναι ο άνδρας που αναζητείται;

Έγκλημα στην Ουάσινγκτον: Έδεσαν και βασάνιζαν επί 24 ώρες την οικογένεια, πριν τους σκοτώσουν
Την ώρα που η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ ανακαλύπτει σοκαρισμένη τις λεπτομέρειες ενός φρικτού εγκλήματος και η Ελλάδα πληροφορείται για μια τραγωδία, στην οποία πρωταγωνίστησαν, άθελά τους, Έλληνες ομογενείς, νέα στοιχεία έρχονται στο φως, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του δράματος.

Η υπόθεση συγκλονίζει, μοιάζει σαν να έχει βγει από σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Η βίλα των 4,5 εκατ. δολαρίων τυλίχθηκε στις φλόγες. Στις στάχτες της χάθηκαν τέσσερις ζωές. Ο 46χρονος ιδιοκτήτης Σάββας Σαββόπουλος, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας American Iron Works, η 47χρονη σύζυγός του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικονόμος από το Ελ Σαλβαδόρ, Βεραλίσια Φιγκερόα, που έπεσαν θύματα στυγνής δολοφονίας.

Κλείσιμο


Η φωτιά στη βίλα, που βρίσκεται κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, στο δρόμο με τις περισσότερες πρεσβείες στην Ουάσινγκτον, μπήκε για να καλύψει τα ίχνη του δράστη ή των δραστών. Τρία από τα τέσσερα θύματα δολοφονήθηκαν με αμβλύ αντικείμενο.



Η αστυνομία, που δεν έχει αποκαλύψει πως δολοφονήθηκε το τέταρτο θύμα, προσπαθεί να φωτίσει το μυστήριο της δολοφονίας. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι δράστες γνώριζαν τα θύματα και είχαν εύκολη πρόσβαση στην πολυτελή κατοικία. Θεωρούν, δε, ότι ο δολοφόνος έδεσε και βασάνιζε τα άτυχα μέλη της οικογένειας για μια ολόκληρη μέρα, πριν τελικά τους σκοτώσει.

Το πέπλο μυστηρίου «πυκνώνει» από τα όσα δηλώνει η δεύτερη οικονόμος της οικογένειας, Νελίτζα Γκουτιέρες, η έλαβε δύο μηνύματα από το ζευγάρι των ομογενών για να μην πάει στη δουλειά της και έτσι σώθηκε.

Όπως είπε στην αστυνομία, δέχθηκε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό της από την Έιμι, που έγραφε: «Βεβαιώθηκα πως δεν θα έρθεις σήμερα». Ο Σάββας Σαββόπουλος, μέσω ηχητικού μηνύματος, ειδοποίησε την οικονόμο να μην πάει να καθαρίσει το σπίτι, γιατί η σύζυγός του ήταν άρρωστη. Η οικονόμος λέει ότι η φωνή του ακουγόταν ανήσυχη.



Οι δύο κόρες της οικογένειας Σαββόπουλου, η 19χρονη Αμπιγκέιλ και η 16χρονη Κατερίνα, γλίτωσαν, γιατί δεν ήταν στο σπίτι. Φοιτούν εσωτερικές σε σχολεία.

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο, που δείχνει έναν άνδρα να μπαίνει στην Πόρσε 911 του Σαββόπουλου και να εξαφανίζεται από το σπίτι. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθούν και οι πολίτες, προκειμένου να συνεισφέρουν τυχόν πολύτιμα στοιχεία για την υπόθεση και τον άγνωστο άνδρα, οι Αρχές έδωσαν το βίντεο στη δημοσιότητα.

Σε αυτό, ο άνδρας φαίνεται να τρέχει στον τοίχο δίπλα από το σπίτι, φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας μια πλαστική σακούλα στο δεξί του χέρι.

Το πολυτελές αυτοκίνητο βρέθηκε σε χώρο στάθμευσης στο Μέριλαντ. Ο άνδρας είναι ο βασικός ύποπτος και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης