ΗΠΑ: 25.000 δολάρια αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για τη δολοφονία των ομογενών

ΗΠΑ: 25.000 δολάρια αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για τη δολοφονία των ομογενών

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν «καλά στοιχεία» ήδη στα χέρια τους για την εξιχνίαση της υπόθεσης - Τι ερευνούν σχετικά με το μήνυμα που έλαβε η δεύτερη οικιακή βοηθός της οικογένειας

ΗΠΑ: 25.000 δολάρια αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για τη δολοφονία των ομογενών
Το κουβάρι της ομαδικής εκτέλεσης της πλούσιας οικογένειας ομογενών, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρχές στην Ουάσινγκτον, προσφέροντας 25 χιλιάδες δολάρια σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε που θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Ο διευθύνων σύμβουλος επενδυτικού hedge fund Σάββας Σαββόπουλος, η σύζυγος του Ειμι και ο δεκάχρονος γιος του Φίλιππος, μαζί με την 57χρονη Λατινοαμερικάνα οικονόμο τους, βρέθηκαν απανθρακωμένοι μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στη βίλα τους, αξίας 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, πολύ κοντά στην κατοικία του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν. 

Η υπόθεση αυτή συγκλονίζει την Ουάσινγκτον την ώρα που οι αστυνομικοί συλλέγουν τα αντικείμενα που βρήκαν στην οικία του άτυχου ζευγαριού. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα σενάρια, υποστηρίζουν πως έχουν ήδη στην διάθεσή «καλά στοιχεία». Ο 46χρονος Σάββας Σαββόπουλος, η 47χρονη σύζυγός του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικονόμος από το Ελ Σαλβαδόρ Βεραλίσια Φιγκερόα έπεσαν θύματα στυγερούς δολοφονίας με την τοπική αστυνομική διεύθυνση, να δίνει στην δημοσιότητα ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο διακρίνεται ένας άνδρας με κουκούλα να απομακρύνεται από την περιοχή μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. 

Όπως αποκαλύπτουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τρεις ώρες πριν το έγκλημα, η σύζυγος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία έστειλε σε μία από τις οικιακές βοηθούς της το ακόλουθο γραπτό μήνυμα: «Θέλω να σιγουρευτώ ότι σήμερα δεν θα έρθεις για δουλειά. Καλύτερα θα ήταν να έρθεις τη Δευτέρα». Η αστυνομία ερευνά αν το μήνυμα εστάλη από την σύζυγο του Σαββόπουλου ή από τον δράστη που ήθελε να την κρατήσει μακριά από το έγκλημα. Για τους αστυνομικούς, η φωτιά στη βίλα, που βρίσκεται στο δρόμο με τις περισσότερες πρεσβείες στην Ουάσινγκτον, μπήκε για να καλύψει τα ίχνη του δράστη ή των δραστών. Τρία από τα τέσσερα θύματα δολοφονήθηκαν με αμβλύ αντικείμενο. Για την συλλογή όλων των στοιχείων από την βίλα της οικογένειας του Σαββόπουλου, θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της Ουάσινγκτον. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο ή οι δράστες ήταν γνωστοί του ζευγαριού καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι και έβαλαν φωτιά για να καλύψουν τα ίχνη τους. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τρία από τα τέσσερα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Τουλάχιστον ένας άντρας καταζητείται από την αστυνομία ο οποίος μάλιστα κατεγράφη σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του σπιτιού. Μάλιστα, η αστυνομία επισημαίνει ότι, ενδεχομένως το συγκεκριμένο άτομο να έκλεψε και το πολυτελές αυτοκίνητο Porsche της οικογένειας που βρέθηκε καμένο στο προαύλιο εκκλησίας έξω από την πόλη. 
Κλείσιμο

Ο 46χρονος Σάββας Σαβόπουλος και  η γυναίκα του Ειμι, είχαν εκτός από τον δεκάχρονο γιο τους, και άλλες δύο κόρες οι οποίες δεν βρίσκονταν στην οικία τους την ώρα του εγκλήματος. Ο  Σαββόπουλος ήταν πρόεδρος και διευθυντής του hedge fund "American Iron Works". Mε την σύζυγό του Έιμυ είχαν πλούσια φιλανθρωπική δράση. Η κηδεία του ζευγαριού θα γίνει την 1η Ιουνίου στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσινγκτον. Στο Ελ Σαλβαδόρ θα γίνει η κηδεία της άτυχης οικιακής βοηθού.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης