Συρία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από βομβαρδισμούς του στρατού σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Συρία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από βομβαρδισμούς του στρατού σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Ο ΟΗΕ ζητά μεγαλύτερη πρόσβαση στον καταυλισμό Γιαρμούκ, που μαστίζει η πείνα και η δίψα

Συρία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από βομβαρδισμούς του στρατού σε καταυλισμό εκτοπισμένων
Τουλάχιστον δέκα Σύροι εκτοπισμένοι σκοτώθηκαν σήμερα στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον ενός αυτοσχέδιου καταυλισμού στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Η πολεμική αεροπορία του καθεστώτος έριξε δύο βαρέλια με εκρηκτικά σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στην πόλη Χάμπιτ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 εκτοπισμένοι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι» ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (OSDH).

Οι εσωτερικά εκτοπισμένοι προέρχονταν κυρίως από την Χάμα (κεντρικά), μία από τις πολλές επαρχίες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία εδώ και 3 χρόνια, σύμφωνα με το OSDH.
Κλείσιμο

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube απεικονίζονται πτώματα γυναικών, παιδιών και σκηνές που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες ενώ άνθρωποι τρέχουν για να σώσουν τους τραυματίες. «Πρόκειται για μια σφαγή προσφύγων» ακούγεται να λέει ένας άνθρωπος που δεν καταγράφει ο φακός. «Αφήστε ολόκληρο τον κόσμο να το δει αυτό, πρόκειται για εκτοπισμένους ανθρώπους. Κοιτάξτε τους, είναι άμαχοι, εσωτερικά εκτοπισμένοι άμαχοι. Έφυγαν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς» προσθέτει ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ μία εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που επισκέπτεται τη Συρία απηύθυνε έκκληση προκειμένου να επιτραπεί μεγαλύτερη πρόσβαση στο Γιαρμούκ, έναν παλαιστινιακό καταυλισμό που πολιορκεί ο συριακός στρατός όπου οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη νερού εδώ και 50 ημέρες.

«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαμε με αξιωματούχους της κυβέρνησης, τους ικετεύσαμε να μας επιτρέψουν να παραδώσουμε περισσότερα τρόφιμα στον καταυλισμό» επιβεβαίωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Δαμασκό, η Μάργκοτ Έλις, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της UNRWA, της υπηρεσίας αρωγής στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες του ΟΗΕ. «Εμείς διαθέτουμε αποθέματα τροφίμων, είμαστε έτοιμοι να τα παραδώσουμε όμως χρειαζόμαστε τη συμφωνία της κυβέρνησης» προσέθεσε η ίδια. Σύμφωνα με την Έλις, η επισιτιστική βοήθεια που έχει παραδώσει η UNRWA «καλύπτει μόλις το 20% των αναγκών» του καταυλισμού.

Τη Δευτέρα «η κυβέρνηση επέτρεψε να παραδοθούν επιπλέον προμήθειες στο Γιαρμούκ, ελπίζουμε λοιπόν ότι θα υπάρξει (αποστολή) μεγαλύτερης βοήθειας τις επόμενες εβδομάδες» διευκρίνισε η ίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης