Τουρκία: «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη του ορυχείου στη Σόμα

Τουρκία: «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη του ορυχείου στη Σόμα

Το τουρκικό κράτος αποφάσισε να «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία του Alp Gürkan, ιδιοκτήτη του ορυχείου στη Σόμα, εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους 301 εργάτες τον περασμένο μήνα. Όμως η σχετική απόφαση αφορά οφειλές χρεών και όχι το πολύνεκρο δυστύχημα...

Τουρκία: «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη του ορυχείου στη Σόμα
Ο ιδιοκτήτης του ορυχείου στη Σόμα, που είχαν βρει τραγικό θάνατο 301 εργάτες, τον περασμένο μήνα, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 6 μέχρι 18 χρόνια, εξαιτίας χρεών και το τουρκικό ταμείο ασφάλισης καταθέσεων TMSF (Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu), αποφάσισε να «παγώσει» όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο Alp Gurkan κατηγορείται μαζί με άλλα εννέα άτομα για οφειλή χρεών ύψους 76 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (26 εκατ. ευρώ), ενώ προς το παρόν ο ίδιος δεν έχει διωχθεί ποινικά για το πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε στο ορυχείο του.

Αντίθετα, ως υπεύθυνοι για το δυστύχημα έχουν συλληφθεί ο γιος του Gurkan, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αλλά και ο γενικός διευθυντής του ορυχείου, μαζί με άλλα 39 άτομα που θεωρούνται, με βάση την έκθεση των εμπειρογνωμόνων, ύποπτοι για την μεγάλη καταστροφή στο ορυχείο.

Κλείσιμο
Το δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτηση για ένταλμα σύλληψης για τον ιδιοκτήτη του ορυχείου ισχυριζόμενο ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ευθύνη του ιδιοκτήτη για την πολύνεκρη τραγωδία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης