Τουρκία: 24 συλλήψεις για το τραγικό δυστύχημα στο ορυχείο

Τουρκία: 24 συλλήψεις για το τραγικό δυστύχημα στο ορυχείο

Η επιχείρηση της ανάσυρσης των θυμάτων από τα έγκατα του ορυχείου ολοκληρώθηκε 

Τουρκία: 24 συλλήψεις για το τραγικό δυστύχημα στο ορυχείο

Είκοσι τέσσερα άτομα συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, ανάμεσά τους στελέχη και μέλη του προσωπικού της εταιρείας που εκμεταλλευόταν το ανθρακωρυχείο της Σόμα, στο πλαίσιο της έρευνας για την καταστροφή της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τη Hurriyet ο τοπικός κυβερνήτης, Αμντουραχμάν Σαβάς, δήλωσε πως η ανάκριση πέντε ακόμα υπόπτων βρίσκεται εν εξελίξει.

Η επιχείρηση της ανάσυρσης των θυμάτων από τα έγκατα του ορυχείου ολοκληρώθηκε το Σάββατο με τη μεταφορά των δύο τελευταίων σορών, που διαμόρφωσαν τον τελικό απολογισμό σε 301 νεκρούς.

Κλείσιμο

Οι εισαγγελείς ερευνούν την υπόθεση εστιάζοντας στην πυρκαγιά και την έκρηξη, η οποία λέγεται ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Την ίδια ώρα, η ιδιοκτήτρια εταιρία υποστηρίζει πως δε φέρει καμία ευθύνη για την τραγωδία. Όπως είπε ο Ακίν Τζελίκ, ο γενικός διευθυντής του ανθρακωρυχείου Σόμα: «Εργαστήκαμε πολύ σκληρά όλοι. Δεν έχω δει ποτέ ένα τέτοιο ατύχημα τα τελευταία 20 χρόνια».

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Soma Holding, Αλπ Γκιουργκάν, κατηγορείται για διαφθορά, ενώ φέρεται πως είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, έκθεση εμπειρογνωμόνων που δημοσίευσε η εφημερίδα Milliyet, αποκαλύπτει σοβαρές παραλείψεις στο μοιραίο ανθρακωρυχείο, εκ των οποίων ότι οι οροφές ήταν κατασκευασμένες από ξύλο και όχι μέταλλο, καθώς και πως δεν υπήρχαν ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα.

Όλα αυτά, ενώ η οργή στην Τουρκία ξεχειλίζει με τους πολίτες να ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης Ερντογάν, που ακολουθεί τουλάχιστον προκλητική στάση απέναντι στην τραγωδία.

 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης