Ένα βήμα πιο κοντά στη διακοπή παροχής αερίου στην Ουκρανία από τη Ρωσία

Ένα βήμα πιο κοντά στη διακοπή παροχής αερίου στην Ουκρανία από τη Ρωσία

Οι διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή της ΕΕ ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα

Ένα βήμα πιο κοντά στη διακοπή παροχής αερίου στην Ουκρανία από τη Ρωσία
Άκαρπες αποδείχθηκαν οι διαπραγματεύσεις σε μια τελευταία προσπάθεια να μην πραγματοποιηθεί η απειλή για την διακοπή παροχής φυσικού αερίου στην Ουκρανία, Μόσχα και Κίεβο.

Όπως δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις Μόσα και Κίεβο δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν σημαντική πρόοδο στον αρχικό γύρο των συνομιλιών τους που αφορά τη μακροχρόνια διαμάχη τους για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου αλλά θα επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις τους μολόνοτι το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο.

Άλλη πηγή, επίσης προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι «δεν υπάρχει αποτέλεσμα μέχρι τώρα» αλλά οι συνομιλίες δεν έχουν τελειώσει.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ και ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ 'Ετινγκερ.

Το τελεσίγραφο της Gazprom στο Κίεβο για να πληρώσει το χρέος του για παραδόσεις φυσικού αερίου που ανέρχεται σε 1,95 δισεκατομμύριο δολάρια λήγει στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος).

Εάν δεν υπάρξει διευθέτηση του θέματος αυτού, η Ρωσία απειλεί να κινηθεί προς ένα σύστημα προ-πληρωμής, κάτι που πιθανόν σημαίνει τη διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης