Χάος με τα αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές στην Τουρκία

Χάος με τα αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές στην Τουρκία

Οκτώ νεκροί κατά τη διάρκεια των εκλογών  

Χάος με τα αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές στην Τουρκία
Μεγάλα προβλήματα ως προς τη μετάδοση και την εκτίμηση των αποτελεσμάτων προκαλεί στην Τουρκία το γεγονός ότι τα αποτελέσματα μεταδίδονται από δύο πηγές, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» και το ιδιωτικό πρακτορείο «Τζιχάν», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δύο διαφορετικές εικόνες.

Το μεν «Αναντολού» στις 10 το βράδυ εμφάνιζε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να έχει συγκεντρώσει συγκεντρωτικά ποσοστό 47,9%, το δεύτερο πρακτορείο έδινε το ποσοστό 44,2%.

Κλείσιμο
Ακόμη πιο σοβαρά είναι τα πράγματα στους δύο μεγαλύτερους νομούς της χώρας, την Κωνσταντινούπολη και την 'Αγκυρα. Το πρακτορείο «Ανατολή» εμφανίζει τον υποψήφιο δήμαρχο του κυβερνώντος κόμματος περίπου στο 50% και τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στο 38%. Ωστόσο μεταδίδονται και αποτελέσματα που εμφανίζουν τους δύο υποψηφίους να έχουν μεταξύ τους πολύ μικρή διαφορά.

Στην 'Αγκυρα, ενώ εμφανιζόταν προπορευόμενος ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μανσούρ Γιαβάς με συνέντευξη τύπου που έδωσε κατήγγειλε τη «δημιουργία εντυπώσεων με λανθασμένα στοιχεία», υποστηρίζοντας ότι θα κερδίσει με ποσοστό περίπου 50%. Στις 10 το βράδυ, όλες οι πηγές έδιναν μικρό προβάδισμα στον Γιαβάς.

Είναι βέβαιον ότι αντιπροσωπευτική εικόνα τόσο για τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, όσο και για αυτά της Κωνσταντινούπολης και της 'Αγκυρας θα διαμορφωθεί αρκετά μετά τα μεσάνυχτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης