Πάπας Φραγκίσκος: Ο πιο καλοντυμένος άνδρας για το 2013

Πάπας Φραγκίσκος: Ο πιο καλοντυμένος άνδρας για το 2013

Ο Ποντίφικας έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την απλότητά του, αφήνοντας πίσω τα ακριβά άμφια και τις αστραφτερές λιμουζίνες

Πάπας Φραγκίσκος: Ο πιο καλοντυμένος άνδρας για το 2013
Για την σεμνότητα στο ντύσιμό του βραβεύτηκε από το περιοδικό "Esquire" ο Πάπας Φραγκίσκος κατακτώντας τον τίτλο του πιο καλοντυμένου  άνδρα της χρονιάς.

Ο Ποντίφικας έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την απλότητά του, αφήνοντας πίσω τα ακριβά άμφια και τις αστραφτερές λιμουζίνες και επιλέγοντας ένα πιο ταπεινό τρόπο ζωής, αποδεικνύοντας όχι μόνο την αισθητική αλλά και την προσωπικότητά του.

Κλείσιμο
Ο "Πάπας των φτωχών", ο νέος "ριζοσπάστης" πνευματικός πατέρας των Καθολικών, έχει "σπάσει" επανειλημμένα το πρωτόκολλο του Βατικανού και αγκαλιάζει τους "ταπεινούς", ζητώντας μία άλλη Εκκλησία.

Ο Ποντίφικας έλαβε τα εύσημα από το περιοδικό για τις ενδυματολογικές επιλογές του, επισημαίνουν τα διεθνή δίκτυα και προσθέτουν πως για πρώτη φορά ένας Πάπας βραβεύτηκε για το ντύσιμό του.  

Ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ξεχώρισε για μία ακόμη φορά καθώς οι διακρίσεις που έχει ήδη λάβει,  είναι αρκετές. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε  "πρόσωπο της χρονιάς" από το "Time" αλλά και το "Advocate", ένα από τα δημοφιλή περιοδικά προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

"Οι ενδυματολογικές επιλογές που κάνει, δείχνουν τον χαρακτήρα του", επισημαίνει ο ειδικός Μαρκ Ιβαν Μπλάκμαν.

"Θυμάμαι στην κηδεία του Ιωάννη Παύλου του Β΄που φορούσε εκείνα τα κόκκινα παπούτσια. Μετά την εκλογή του στον παπικό θρόνο, ο Φραγκίσκος επέλεξε να φορέσει μαύρα παπούτσια, τα οποία είναι απλά και ταιριάζουν περισσότερο στο ρόλο του ως προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας", πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης