Ξανανοίγουν τον φάκελο της Μαντλίν οι πορτογαλικές αρχές

Ξανανοίγουν τον φάκελο της Μαντλίν οι πορτογαλικές αρχές

Μετά την εντοπισμό της μικρής Μαρίας σε καταυλισμό Ρομά

Ξανανοίγουν τον φάκελο της Μαντλίν οι πορτογαλικές αρχές

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου και μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο BBC, οι πορτογαλικές αρχές ενδέχεται να ανοίξουν και πάλι τον φάκελο της Μαντλίν Μακάν που εξαφανίστηκε το 2007, σε ηλικία τριών ετών, από το διαμέρισμα όπου παραθέριζε με τους γονείς της στην περιοχή Πράια ντα Λουθ της Πορτογαλίας.

Οι πορτογαλικές αρχές ασκούν πίεση στον εισαγγελέα της Λισαβόνας να ανοίξει και πάλι τον φάκελο της μικρής, πέντε χρόνια από τότε που η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Όπως αναφέρει τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση σήμερα Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου υποστηρίζει ότι θα εξετάσει την υπόθεση παράλληλα με τις αρχές της Πορτογαλίας.
Μάλιστα, εκπρόσωπος των βρετανικών αρχών δήλωσε πως είναι ακόμα νωρίς και υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα καταλάβουν τι συνέβη στη Μαντλίν».

Η ιστορία της Μαρίας που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, έδωσε ελπίδες στους γονείς της Μαντλίν, οι οποίοι πιστεύουν ότι η κόρη τους είναι ζωντανή και πιθανώς να απήχθη από τον τόπο που παραθέριζαν.

Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, η Σκότλαντ Γιαρντ είχε δώσει στη δημοσιότητα ειδικά επεξεργασμένες φωτογραφίες δύο ανδρών που ενδέχεται να απήγαγαν το κορίτσι.

Κλείσιμο

Οι γονείς της Μαντλίν αμέσως μετά τις πληροφορίες για το άνοιγμα της υπόθεσης δήλωσαν «πολύ ικανοποιημένοι».

Σύμφωνα με το BBC υποστήριξαν: «Ελπίζουμε ότι επιτέλους θα την βρούμε και θα ανακαλύψουμε ποιος ευθύνεται για αυτό το έγκλημα».

Κάλεσαν, μάλιστα, όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να ειδοποιήσει τις αρχές της Πορτογαλίας ή της Μεγάλης Βρετανίας.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης