Στην Ιταλία θα είναι αύριο στραμμένα τα βλέμματα καθώς η 23μελής επιτροπή της ιταλικής γερουσίας , που είναι αρμόδια να αποφανθεί για την αποπομπή ή μη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα λόγω της οριστικής καταδίκης του για φορολογική απάτη τον περασμένο μήνα, θα κληθεί να ψηφίσει.
Το πολιτικό μέλλον του Καβαλιέρε κρίνεται σε ένα 24ωρο με την κυβέρνηση της Ρώμης να αγωνιά για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της επιτροπής Ντάριο Στεφάνο, του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 21:30 (ώρα Ελλάδας).
Η επιλογή της ημέρας έγινε με την σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων όλων των πολιτικών δυνάμεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι , μέχρι τώρα, 14 μέλη της επιτροπής της γερουσίας έχουν ταχθεί υπέρ της έκπτωσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το αξίωμα του γερουσιαστή, ενώ εννέα έχουν εκφραστεί υπέρ της παραμονής του στο ιταλικό κοινοβούλιο.
Σε περίπτωση που ο Καβαλιέρε δεν αποδειχθεί εφτάψυχος και αποπεμφθεί από το σώμα, αναμένονται τριγμοί στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα η οποία στηρίζεται από το κόμμα του Μπερλουσκόνι .
Την ίδια ώρα, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ιταλών πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αποπεμφθεί από τη Γερουσία έπειτα από την καταδίκη του για φορολογική απάτη, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμεί να αποφευχθεί μια κυβερνητική κρίση σε περίπτωση αποπομπής του , όπως δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση.