Μπανγκλαντές: Καταδικάστηκε σε θάνατο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Μπανγκλαντές: Καταδικάστηκε σε θάνατο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Το Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο τον Αμπντούλ Καντέρ Μόλα, ηγέτη του κόμματος Τζαμαάτ-ε-Ισλάμι, ο οποίος είχε αρχικά καταδικαστεί σε ισόβια το Φεβρουάριο

Λαθρέμποροι σκότωσαν μετανάστες στην Αίγυπτο
Μπανγκλαντές: Καταδικάστηκε σε θάνατο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης
Ισλαμιστής ηγέτης της αντιπολίτευσης καταδικάστηκε σήμερα σε θάνατο για εγκλήματα που διέπραξε στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία της χώρας το 1971 από το Πακιστάν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο τον Αμπντούλ Καντέρ Μόλα, ηγέτη του κόμματος Τζαμαάτ-ε-Ισλάμι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια το Φεβρουάριο από ένα αμφιλεγόμενο "διεθνές δικαστήριο εγκλημάτων". Η καταδίκη του σε ισόβια είχε προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις χιλιάδων αντιπάλων του κόμματος που ζητούσαν τη θανατική καταδίκη του ηγέτη του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αθώωση του Αμπντούλ Καντέρ Μόλα και τού επέβαλε αυστηρότερη ποινή όπως είχε ζητήσει η κατηγορούσα αρχή.

Κλείσιμο
Αυτή είναι η πρώτη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά την εκδίκαση έφεσης ετυμηγορίας του διεθνούς δικαστηρίου εγκλημάτων.

Το δικαστήριο αυτό συστάθηκε το 2010 για να δικάσει τους υπόπτους για συνεργασία με τις πακιστανικές δυνάμεις, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για γενοκτονία, βιασμούς, εμπρησμούς, λεηλασίες και άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια των εννέα μηνών του αγώνα για την ανεξαρτησία.

Οι πέντε δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου έλαβαν την απόφαση για τη θανατική καταδίκη του Μόλα με τέσσερις ψήφους έναντι μιας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης