Παγιδευμένος αλλά... φίρμα σε όλο τον κόσμο ο Σνόουντεν

Παγιδευμένος αλλά... φίρμα σε όλο τον κόσμο ο Σνόουντεν

Φίρμα εσωρούχων τον έκανε κεντρικό πρόσωπο και τον καλεί να γίνει ακόμα πιο αποκαλυπτικός!

Παγιδευμένος αλλά... φίρμα σε όλο τον κόσμο ο Σνόουντεν
Οι ΗΠΑ με άφησαν χωρίς πατρίδα, διαμηνύει ο Εντουαρντ Σνόουντεν κινητοποιώντας έναν ολόκληρο πλανήτη προκειμένου να βρει ασφαλές καταφύγιο.

Την ίδια ώρα, μία από τις χώρες που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Αμερικανού πρώην κατασκόπου, ο Ισημερινός, παίρνει τώρα αποστάσεις από την πολύκροτη υπόθεση ανακοινώνοντας ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης του Κίτο που τον βοήθησε να μεταβεί από το Χονγκ Κονγκ στη Μόσχα.

Ο "υπ' αριθμόν 1 εχθρός" των ΗΠΑ , σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποίησε ο ενοχλητικός ιστότοπος "WikiLeaks", κατηγορεί την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον ότι χρησιμοποίησε την υπηκοότητα ως όπλο ενάντια στις προσπάθειές του να αναζητήσει άσυλο και ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στις πεποιθήσεις του παρόλο που η στάση του Ομπάμα τον έχει καταστήσει «πρόσωπο χωρίς πατρίδα».

Ενταση υπάρχει και με τη Ρωσία καθώς ο Εντουαρντ Σνόουντεν απέσυρε την αίτηση που είχε καταθέσει στις ρωσικές αρχές για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο Σνόουντεν εξακολουθεί να βρίσκεται στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, διευκρίνισε ότι ο Σνόουντεν απέσυρε την αίτηση, αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον προειδοποίησε ότι πρέπει να σταματήσει τις ενέργειές του εναντίον των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε θέσει τελεσίγραφο στον Σνόουντεν υποστηρίζοντας ότι θα τον δεχτεί με ανοιχτές αγκάλες αρκεί να αφήσει στην... ησυχία τους τους αμερικανούς συνεργάτες της Μόσχας . Με λίγα λόγια, για να τον φιλοξενήσει η Μόσχα, θα πρέπει να σταματήσει τις διαρροές που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων διαταράσσοντας την ηρεμία στις σχέσεις ΗΠΑ- Ε.Ε.

"Ο Εντουαρντ Σνόουντεν μπορεί να λάβει άσυλο στη Ρωσία, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα σταματήσει να αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ", δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου , σ΄ ένα ακόμη επεισόδιο του διεθνούς σίριαλ με πρωταγωνιστή το πρώην στέλεχος της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA), o οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στη ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας.

Ο Σνόουντεν είχε υποβάλλει επίσημα αίτηση χορήγησης ασύλου προς τις ρωσικές αρχές. To σχετικό έγγραφο παρέδωσε σε ρώσο διπλωμάτη στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Σερεμιέτεβο της Μόσχας η Σάρα Χάρισον, ακτιβίστρια και συνεργάτης του ιδρυτή του " WikiLeaks", Τζούλιαν Ασάνζ, η οποία συνοδεύει τον Σνόουντεν.

Την ίδια ώρα, μετά τις έντονες πιέσεις των ΗΠΑ στο Κίτο για την έκδοση του 30χρονου Αμερικανού πρώην κατασκοπου, ο Ισημερινός παίρνει αποστάσεις από την υπόθεση επισημαίνοντας ότι, η "λύση" για μια μεταφορά του αμερικανού φυγά μετά το αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου στο Κίτο, είναι "στα χέρια των ρωσικών αρχών". Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ρ. Κορέα, σε συνέντευξή του στον βρετανικό "Guardian" τόνισε πως "το γεγονός ότι βοηθήσαμε τον Σνόουντεν χορηγώντας του προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα για να μεταβεί από το Χονγκ Κονγκ στη Μόσχα ήταν λάθος μας". Και πρόσθεσε:

Κλείσιμο
"Για να εξετάσουμε το αίτημα χορήγησης ασύλου, ο Σνόουντεν πρέπει να βρίσκεται σε έδαφος του Ισημερινού. Επί του παρόντος, η λύση, ο προορισμός του Σνόουντεν, είναι στα χέρια των ρωσικών αρχών", δήλωσε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Κορέα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Oromar του Ισημερινού.

Ο πρώην συνεργάτης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ ζήτησε από την Μόσχα πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό, χώρα που χορήγησε ήδη άσυλο πριν από ένα χρόνο στην πρεσβεία της στο Λονδίνο στον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασανζ, ο οποίος επίσης κατηγορείται στις ΗΠΑ γιατί διέρρευσε μέσω του ιστοτόπου του εκατοντάδες χιλιάδες εμπιστευτικά αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα.

"Δεν επιδιώξαμε αυτή την κατάσταση. Ο Σνόουντεν είναι σε επαφή με τον Ασανζ, ο οποίος του συνέστησε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό", πρόσθεσε ο Κορέα.

"Αν φθάσει σε έδαφος του Ισημερινού, θα εξετάσουμε το αίτημά του όπως κάναμε για τον Ασανζ", πρόσθεσε.


Eταιρία εσωρούχων έβαλε στην καμπάνια της τον...Εdward Snowden
Η εταιρία εσωρούχων Blush Merlin συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω της, αφού στη νέα της καμπάνια «παίζει» με τον Edward Snowden, τον άνθρωπο που αποκάλυψε το σκάνδαλο παρακλούθησης του παγκόσμιου πληθυσμού από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (ΝSA).

Η Βlush Berlin «ρωτά» την NSA αν θέλει εσώρουχα, ενώ την προκαλεί να μην τα παρακολουθεί, αλλά να τα αγοράζει.

«Ηey NSA, want some intimates? Don't spy them, buy them!!» φωνάζει με φανερά παιχνιδιάρικη διάθεση, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τον Edward Snowden δηλώνοντας «Dear Edward, take good care! We are with you!», δηλαδή  «Αγαπημένε Έντουαρντ, να προσέχεις! Είμαστε μαζί σου».

Ομολογουμένως είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση της εταιρίας, η οποία διαφημίζει τα προϊόντα της με έναν έξυπνο και χιουμορισικό τρόπο.

Η Blush Berlin μέσα από την καμπάνια της υποστηρίζει...«There's still a lot to uncover», δηλώνοντας ότι ο Edward Snowden έχει πολλά να αποκαλύψει ακόμη.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης