Oικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού του Ιράκ διέψευσε τις φήμες ότι ποντίκια και αρουραίοι έφαγαν ένα τεράστιο ποσό από τα ταμειακά αποθέματα της χώρας.
Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε ιστότοπους ισχυρίζονταν ότι ποντίκια και αρουραίοι είχαν φάει μέσα στην Κεντρική Τράπεζα 62 τρισεκατομμύρια δηνάρια, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 41 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για «παράλογες αναφορές» δήλωσε ο σύμβουλος του Ιρακινού πρωθυπουργού Σία Αλ-Σουντανί, σύμφωνα με το Rudaw, κανάλι μέσων ενημέρωσης που εδρεύει στην αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν.
Άλλες πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση ανέφεραν ότι το ποσό των 62 τρισ. δηναρίων είναι απίθανα μεγάλο γιατί στη χώρα όλο το χρήμα που κυκλοφορεί μεταξύ των πολιτών μαζί και τα διαθέσιμα δεν ξεπερνούν τα 100 τρισ. δηνάρια.
Πάντως, αναφέρει η Jerusalem Post, δεν είναι απίθανο τα τρωκτικά να έφαγαν μέρος από το χρήμα που κυκλοφορεί στη χώρα. Περίπου το 88% των χρημάτων είναι εκτός τραπεζικού συστήματος, αποθηκευμένοι σε σεντούκια σε συνθήκες όχι καλές.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.