Ένας νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Ένας νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματα στον νότιο Λίβανο, παρά τη συμφωνία εκεχειρίας που έβαλε τέλος στον πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, στις 27 Νοεμβρίου

Ένας νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο
Ένας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το Ισραήλ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι στόχος του ήταν ένα μέλος της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματα στον νότιο Λίβανο, παρά τη συμφωνία εκεχειρίας που έβαλε τέλος στον πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, στις 27 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας «από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους του ισραηλινού εχθρού» σε δασική ζώνη της περιοχής Ναμπατίγια σκοτώθηκε ένας άνθρωπος. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ani διευκρίνισε ότι το θύμα ήταν «δημοτικός υπάλληλος» που επέβαινε σε ένα μηχανάκι και ότι προσπαθούσε «να αποκαταστήσει τα πηγάδια» της περιοχής.

Ο ισραηλινός στρατός στη δική του ανακοίνωση λέει ότι στόχευσε «έναν τρομοκράτη της Χεζμπολάχ» ο οποίος «επιδιόρθωνε έναν χώρο που χρησιμοποιούσε» η οργάνωση αυτή. Το Ισραήλ υποστηρίζει συχνά ότι στοχεύει μέλη της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, όπου οι στρατιωτικές υποδομές της οργάνωσης πρέπει να διαλυθούν, με βάση τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας. Μόνο οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ και ο στρατός του Λιβάνου επιτρέπεται να αναπτυχθούν στην περιοχή αυτή, στα σύνορα με το Ιραήλ.

Οι αψιμαχίες μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, στο περιθώριο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, μετατράπηκαν σε ανοιχτό πόλεμο το περασμένο φθινόπωρο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης