Πάνω από 70.000 πιστοί προσκύνησαν έως τώρα τον τάφο του πάπα Φραγκίσκου στην Βασιλική της Ρώμης «Σάντα Μαρία Ματζόρε».
Ο κόσμος παρέμεινε στην ουρά και χθες, Κυριακή, το βράδυ, κάτω από την βροχή, ενώ και σήμερα η προσέλευση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Πριν από λίγο ξεκίνησε παράλληλα η συνεδρίαση των καρδιναλίων, η οποία αναμένεται να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του κονκλάβιου.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αλλά και με τον ισχύοντα κανονισμό, οι πύλες της Καπέλα Σιστίνα αναμένεται να κλείσουν για την πραγματοποίηση της πρώτης ψηφοφορίας των καρδιναλίων από τις 5 Μαΐου και μετά.
Από σήμερα τα Μουσεία του Βατικανού και η Καπέλα Σιστίνα θα παραμείνουν κλειστά για να ελεγχθεί προσεκτικά ο χώρος όπου θα συνεδριάσουν οι υψηλόβαθμοι κληρικοί. Μεταξύ των άλλων, ο σχετικός κανονισμός προβλέπει την πραγματοποίηση προσεκτικών ελέγχων προς εντοπισμό τυχόν «κοριών».
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.