Μετά την απόφαση για «πάγωμα» των δασμών σε μεξικανικά προϊόντα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αναστολή των δασμών και σε καναδικά προϊόντα που εμπίπτουν στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού - Καναδά (USMCA) μέχρι τις 2 Απριλίου.
Η απόφαση ήρθε μία ημέρα αφότου ο Τραμπ χορήγησε αναστολή 30 ημερών για τους δασμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες είχαν διαμαρτυρηθεί.
Το μπρα ντε φερ του Τραμπ με τη βορειοαμερικανική οικονομία είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση των χρηματιστηρίων και προκάλεσε σύγχυση στις βιομηχανίες που εξαρτώνται από το εμπόριο με τον Καναδά και το Μεξικό, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τέταρτο των αμερικανικών εισαγωγών και σχεδόν το ένα τρίτο των αμερικανικών εξαγωγών.
«Πάγωμα» δασμών σε μεξικανικά προϊόντα
Νωρίτερα ο Τραμπ είχε ανακοινώσει το «πάγωμα» των δασμών σε μεξικανικά προϊόντα. «Αφού μίλησα με την πρόεδρο του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, συμφώνησα ότι το Μεξικό δεν θα κληθεί να πληρώσει δασμούς για οτιδήποτε εμπίπτει στη συμφωνία USMCA», ανέφερε ο Τραμπ στην ιστοσελίδα Truth Social. «Η συμφωνία αυτή ισχύει μέχρι τις 2 Απριλίου».
Ο Τραμπ δήλωσε ότι συμφώνησε στην αναστολή επιβολής δασμών«από σεβασμό» προς την πρόεδρο του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ. Παράλληλα, εξήρε την ισχυρή σχέση συνεργασίας τους, λέγοντας ότι προχωρούν σε κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ασφάλειας των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης φαιντανύλης. Ευχαρίστησε επίσης τη Μεξικανή πρόεδρο για τη συνεργασία και τη σκληρή δουλειά της.
Είναι η μέθοδος που διατηρεί ανέπαφο το φυσικό άρωμα και την αυθεντική γεύση του σκληρού σιταριού, «κλειδώνοντας» τις βιταμίνες, τις πολύτιμες πρωτεΐνες του και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος
Εξαιρετική ευελιξία στη χρήση, κορυφαία απόδοση, ανεπανάληπτη καθαριότητα και απαράμιλλο στυλ: Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα πλεονεκτήματα της νέας σειράς Dyson Pencil Range που συνδυάζει τη μίνιμαλ σχεδίαση με τη μάξιμουμ εργονομία για να φέρει (άλλη) μία επανάσταση στο σπίτι μας.