Βαρύ πρόστιμο σε θέρετρο στην Πορτογαλία σε τουρίστες που κυκλοφορούν μόνο με μαγιό εκτός παραλίας
Κινδυνεύουν με ποσό ως και 1.500 ευρώ το άτομο – Η Αλμπουφέιρα είναι δημοφιλής προορισμός για νεαρούς Βρετανούς τουρίστες
Πρόστιμο σε τουρίστες αν κυκλοφορούν εκτός παραλίας μόνο με το μαγιό τους -ή και χωρίς αυτό- θα επιβάλουν οι Αρχές στο πορτογαλικό θέρετρο της Αλμπουφέιρα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν περιστατικά με επισκέπτες που παρεκτράπηκαν.
Πέρυσι οκτώ Βρετανοί τουρίστες εθέαθησαν να χορεύουν γυμνοί μέρα μεσημέρι σε κλαμπ. Το περιστατικό κινητοποίησε τις πορτογαλικές Αρχές για να καταστείλουν την ακραία συμπεριφορά των τουριστών.
Η πόλη, στην περιοχή του Αλγκάρβε, είναι δημοφιλής προορισμός για νεαρούς Βρετανούς τουρίστες.
Με τους νέους κανονισμούς απαγορεύεται ρητά η παρουσία ημίγυμνων ή ολόγυμνων ανθρώπων σε δημόσιους χώρους. Απαγορεύονται επίσης σε αυτά τα σημεία και οι ερωτικές πράξεις – άλλο ένα συχνό «θέαμα» τα τελευταία χρόνια.
Στους δημόσιους χώρους περιλαμβάνονται και τα μπαλκόνια που είναι ορατά από τον δρόμο.
Τα πρόστιμα για άτομα που φορούν μόνο μπικίνι ή μαγιό χωρίς κάποιο μπλουζάκι φτάνουν ως και τα 1.500 ευρώ. Οι καταστηματάρχες που ανέχονται παρόμοιες συμπεριφορές κινδυνεύουν και αυτοί με πρόστιμο.
Παρόμοια μέτρα, όπως αναφέρει το BBC, έχουν πάρει και άλλες τουριστικές πόλεις, όπως η Βαρκελώνη στην Ισπανία, το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία και η Νίκαια στη Γαλλία.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22/3, την Παγκόσμια Ημέρα Δασών στις 21/3, και την Ημέρα της Αρκούδας στις 23/3 φροντίζουμε για κάθε πολύτιμη σταγόνα νερού και διαφυλάσσουμε την αγνότητα του φυσικού περιβάλλοντος.