ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
ΗΠΑ: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς στο μετρό της Νέας Υόρκης

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς στο μετρό της Νέας Υόρκης

Νεκρός είναι ένας 35χρονος, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο ανήλικοι - Τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί σημειώθηκαν από συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων εφήβων

MixCollage-13-Feb-2024-03-56-AM-1556
Ένας περαστικός σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι πέντε - ανάμεσά τους δύο έφηβοι - τραυματίστηκαν όταν πυροβολισμοί ξέσπασαν σε τρένο του μετρό καθώς έμπαινε σε σταθμό του Μπρονξ κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής το απόγευμα της Δευτέρας, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον σταθμό της λεωφόρου Mount Eden μετά από μια συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων εφήβων που ξέσπασε το απόγευμα (τοπική ώρα) σε ένα τρένο, δημιουργώντας «απόλυτο πανδαιμόνιο», σύμφωνα με μάρτυρες και την αστυνομία.



Ένας 35χρονος άνδρας σκοτώθηκε αφού πυροβολήθηκε στο στήθος, σύμφωνα με την αστυνομία. Η ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε εν αναμονή της οικογενειακής ειδοποίησης, αλλά δεν φαίνεται πως ήταν ο στόχος των ενόπλων, ανέφεραν πηγές.



Ένα 14χρονο κορίτσι, ένα 15χρονο αγόρι, μια 29χρονη γυναίκα και δύο άνδρες –ηλικίες 71 και 28– πυροβολήθηκαν επίσης, ανακοίνωσε η αστυνομία. Και τα πέντε επιζώντα θύματα νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Κλείσιμο


Ο σταθμός, ο Mount Eden Avenue, είναι υπαίθριος, με τις σιδηροτροχιές υπερυψωμένες, και πλάνα από drone κατέγραψαν ακινητοποιημένο συρμό και αστυνομικούς με πολιτικά να εργάζονται στην αποβάθρα.

Η εγκληματικότητα, ιδίως οι ανθρωποκτονίες με τη χρήση όπλων, καταγράφουν καθαρή μείωση στη Νέα Υόρκη από τα χρόνια 2022-2023, μετά την πανδημία, ενώ η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο, σε σύγκριση με άλλες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ.



Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα: Αποφασισμένος να σκοτώσει ο δράστης - Πώς έγινε το μακελειό στη ναυτιλιακή

Άμπου Ντάμπι: Πρωτόγνωρες εικόνες για τους κατοίκους με χαλάζι, βροχές και πλημμύρες - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Γλυφάδα: Η οικογενειακή διαμάχη των $325 εκατ. και η ιστορία της οικογένειας Καρνέση που αιματοκύλησε ο Αιγύπτιος υπάλληλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης