Βίντεο προς... παραδειγματισμό: Οι Ουκρανοί σκότωσαν φιλορώσο πρώην βουλευτή τους στη Μόσχα - Δείτε τις τελευταίες του στιγμές

Βίντεο προς... παραδειγματισμό: Οι Ουκρανοί σκότωσαν φιλορώσο πρώην βουλευτή τους στη Μόσχα - Δείτε τις τελευταίες του στιγμές

Τον δολοφόνησαν Ουκρανοί μυστικοί πράκτορες - Είχε ζητήσει από τον Πούτιν πολιτικό άσυλο και ρωσικό διαβατήριο

mosxa-arthrou
Εικόνες και πλάνα του πρώην βουλευτή της Ουκρανίας Ιλλία Κίβα που δολοφονήθηκε στη Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU. Οι εικόνες δείχνουν τη στιγμή πριν, αλλά και μετά τη δολοφονία

Η μυστική υπηρεσία SBU κατέστησε σαφές ότι οι εικόνες και τα πλάνα κυκλοφόρησαν σκόπιμα ως προειδοποίηση προς άλλους Ουκρανούς που συνεργάζονται με τις δυνάμεις εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν.


Κλείσιμο
«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους προδότες και τους εγκληματίες πολέμου που έχουν περάσει στο πλευρό του εχθρού» είπε ουκρανική πηγή στα ΜΜΕ. «Θυμηθείτε, η Ρωσία δεν θα σας προστατεύσει... Ο θάνατος είναι η μόνη προοπτική που περιμένει τους εχθρούς της Ουκρανίας» πρόσθεσε.

Η δημοσιοποίηση των πλάνων ακολούθησε τη δήλωση του εκπροσώπου της SBU Αντρέι Γιούσοφ, ο οποίος είπε στην ουκρανική τηλεόραση: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Κίβα δεν υπάρχει πια. Αυτή τη μοίρα θα έχουν όλοι οι προδότες της Ουκρανίας και οι μαριονέτες του καθεστώτος του Πούτιν».

iilya1


Η δημοσιοποίηση των εικόνων και του βίντεο από τη σκηνή της δολοφονίας έρχεται, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της SBU Βασίλ Μαλιούκ για να συζητήσουν τις προσπάθειες για την πάταξη όσων συνεργάζονται με τη Ρωσία, ανέφερε η Ukrinform.

capture_60
capture1_67


Προπαγανδιστής του Κρεμλίνου, ο οποίος εμφανιζόταν σε κρατικές τηλεοπτικές εκπομπές, ο Κίβα είχε ισχυριστεί ότι ο Ζελένσκι ήταν πράκτορας της MI6 και εθισμένος στην κοκαΐνη.

Ο Κίβα ήταν πρώην αστυνομικός και κυβερνητικός αξιωματούχος, έχοντας ηγηθεί του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο ουκρανικό Κοινοβούλιο την περίοδο 2017-19 ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας, αλλά στη συνέχεια στράφηκε στη Ρωσία. Ζήτησε από τον Πούτιν πολιτικό άσυλο και ρωσικό διαβατήριο.

Οι εικόνες του τόπου του εγκλήματος τραβήχτηκαν στους αυστηρά φυλασσόμενους χώρους του Velich Country Club. Το κλαμπ απέχει μόλις 12 μίλια από την κύρια επίσημη κατοικία του Πούτιν, το Novo-Ogarevo, έξω από τη Μόσχα, και λιγότερο από 30 μίλια από το Κρεμλίνο.

Ο Κίβα φέρεται να ζούσε στο κλαμπ, το οποίο είχε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και «καλή ασφάλεια».

Ένα βίντεο, που τράβηξε ο φερόμενος ως εκτελεστής στο σημείο λίγο πριν τον πυροβολισμό, τον δείχνει ανάμεσα στο χιόνι και τα δέντρα, περιμένοντας έναν άνδρα να περάσει.

Ο Κίβα είχε καταδικαστεί ερήμην από ουκρανικό δικαστήριο σε 14 χρόνια φυλάκισης για κατηγορίες που περιλάμβαναν προδοσία και υποκίνηση σε βία. Ένας άλλος φιλορώσος πρώην βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου, ο Όλεγκ Τσαριόφ, επέζησε από απόπειρα δολοφονίας στην Κριμαία τον Οκτώβριο.

Αρκετοί παράγοντες, υποστηρικτές του πολέμου της Ρωσίας έχουν δολοφονηθεί από την έναρξη του πολέμου σε επιχειρήσεις που η Μόσχα αποδίδει στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων η δημοσιογράφος Ντάρια Ντούγκινα, ο πολεμικός μπλόγκερ Βλαντλέν Τατάρσκι και ο πρώην διοικητής υποβρυχίων Στάνισλαβ Ρζίτσκι.

Ειδήσεις σήμερα

Super League 1: Ποιοι είναι οι 10 αγώνες που θα παίξουν χωρίς κόσμο οι Big 5

Με οίδημα στο κεφάλι μετά το αλλεργικό σοκ η 17χρονη: Το βούτυρο στο ψωμί, η καθηγήτρια που τη βρήκε και οι ενέσεις αδρεναλίνης


Κύμα αφρικανικής ζέστης θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο 10°C πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, λέει ο Τσατραφύλλιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης