Κατάρ: Θανατικές ποινές σε 8 απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας - Κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Κατάρ: Θανατικές ποινές σε 8 απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας - Κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

«Βαθιά σοκαρισμένη» από την ετυμηγορία του δικαστηρίου του Κατάρ δηλώνει η κυβέρνηση της Ινδίας

india_navy
Θανατικές ποινές σε οκτώ πρώην στελέχη του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού με την κατηγορία της κατασκοπείας επέβαλε δικαστήριο του Κατάρ, σε μια απόφαση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Νέο Δελχί.

Οι συνταξιούχοι του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας συνελήφθησαν πέρυσι ως ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ σχετικά με το πρόγραμμα στρατιωτικών υποβρυχίων του Κατάρ, ανέφεραν οι «Times of Israel».

Η ινδική κυβέρνηση ανέφερε πως θα διερευνήσει όλες τις νομικές επιλογές στην υπόθεση, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σε ανακοίνωσή του τόνισε πως «θα εξετάσει την ετυμηγορία με τις αρχές του Κατάρ» και θα συνεχίσει να «παρέχει κάθε προξενική και νομική βοήθεια» στους κρατούμενους. «Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι από την ετυμηγορία της θανατικής ποινής και αναμένουμε την αναλυτική απόφαση», πρόσθεσε.

Οι οκτώ άνδρες ήταν υπάλληλοι της εταιρείας συμβούλων «Al Dahra», η οποία συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Κατάρ στο θέμα της απόκτησης υποβρυχίων.

Οι απόστρατοι αξιωματικοί του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού φέρονται να είχαν διακεκριμένο υπηρεσιακό ιστορικό έως και 20 ετών και κατείχαν κρίσιμους ρόλους, συμπεριλαμβανομένου αυτού των εκπαιδευτών στο σώμα.

Ούτε η ινδική κυβέρνηση ούτε οι αρχές του Κατάρ έχουν δημοσιοποιήσει τις κατηγορίες εναντίον των απόστρατων. Οι αρχές του Κατάρ είχαν προηγουμένως παράσχει στο Νέο Δελχί προξενική πρόσβαση στους οκτώ Ινδούς υπηκόους κατά τη διάρκεια της δίκης τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας τόνισε, από την πλευρά του, ότι η ακριβής φύση των κατηγοριών εναντίον των οκτώ ανδρών «δεν είναι απολύτως σαφής», ενώ η κυβέρνηση της χώρας συμπλήρωσε πως «δεν θα ήταν σκόπιμο να γίνουν περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο» λόγω της «εμπιστευτικής φύσης της διαδικασίας».


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στο κιμπούτς του Κισουφίμ ενώ ήταν μέσα οι απεσταλμένοι του protothema.gr – Δείτε βίντεο

Φωτογραφίες από το μπάνιο που βρέθηκε νεκρή η 24χρονη που πέθανε από ηλεκτροπληξία στη Θεσσαλονίκη


Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης: Ξέρω ότι είναι εξαντλητικό το επάγγελμα γιατί ο Τάιλερ ήταν διασώστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης