Απανθρακωμένα βρέθηκαν 25 πτώματα σε γυναικείες φυλακές στα περίχωρα της Τεγκουσιγκάλπα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία στην πρωτεύουσα της Ονδούρας.
Είχαν προηγηθεί εκτεταμένες ταραχές στις γυναικείες φυλακές CEFAS, που χαρακτηρίστηκαν ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις κρατούμενες μεταφέρθηκαν τραυματισμένες σε νοσοκομείο.
Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για να τερματιστούν οι συγκρούσεις και για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.
Στις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές της Ονδούρας κρατούνται συνολικά περίπου 22.000 άνθρωποι και κατά καιρούς έχουν σημειωθεί πολύνεκρες τραγωδίες.
Δεκαοχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2019 σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ κρατουμένων σε σωφρονιστικό κατάστημα. Περισσότεροι από 350 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το 2012 στις φυλακές της Κομαγιάγουα.
Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
Εκλογές 2023:Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών