Ιορδανία: Παντρεύτηκε ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ράνιας - Η παραμυθένια γαμήλια τελετή

Ιορδανία: Παντρεύτηκε ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ράνιας - Η παραμυθένια γαμήλια τελετή

Μέλη βασιλικών οικογενειών στο Αμμάν της Ιορδανίας - Ανάμεσα στους καλεσμένους Κέιτ και Ούλιαμ όπως και το ζεύγος Μπάιντεν - Τι ακολούθησε μετά τη θρησκευτική τελετή

JORDAN_MAK2
Μία από τις πιο παραμυθένιες και λαμπερές γαμήλιες τελετές όλων των εποχών μαγνήτισε τα βλέμματα στο Αμμάν της Ιορδανίας. Μεγάλη χαρά και βαθιά συγκίνηση διακατέχει τη βασίλισσα Ράνια, καθώς ο γιος της πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β' αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με την αγαπημένη του από την Σαουδική Αραβία, Ράτζουα Αλ Σάιφ.

Αφότου ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, οι νεόνυμφοι πέρασαν μέσα από την πόλη για την παραδοσιακή γαμήλια παρέλαση και κατευθύνθηκαν στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνί για τη δεξίωση, με συνοδεία αυτοκινητοπομπής, η οποία περιελάμβανε οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες.


LIVE | Jordan royal wedding: Crown Prince Hussein marries Rajwa Alseif


JORDAN-__1_
JORDAN-__2_


iordania__4_
iordania__1_
iordania__2_
iordania__3_
Κλείσιμο


Για την τελετή έχουν ταξιδέψει στην Ιορδανία γαλοζοαίματοι της Ευρώπης, από τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, ενώ δεν λείπει το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος,  η βασιλομήτωρ Σοφία, το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας, Κέιτ και Ούλιαμ. Το «παρών» δίνει και το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, Τζιλ και Τζο Μπάιντεν. 

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο παλάτι Zahran σε μια τελετή σύμφωνη με τα μουσουλμανικά έθιμα και ακολουθεί η εντυπωσιακή δεξίωση στο παλάτι Al Husseiniya. Η δεξίωση θα περιλαμβάνει από τοπικά ακούσματα και συγκροτήματα της Ιορδανίας μέχρι και παραδοσιακούς χορούς και θα ολοκληρωθεί όταν νύφη και γαμπρός  κόψουν τη γαμήλια τούρτα, στις 23:00.

Στη θρησκευτική τελετή, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17:00, οι παρευρισκόμενοι ήταν μόνο 140 καθώς το μυστήριο τελέστηκε σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο, όμως στη δεξίωση οι καλεσμένοι ξεπερνούν τους 1.500



Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, η νύφη και ο γαμπρός υπέγραψαν το συμβόλαιο γάμου, ενώ υπήρχαν και δύο μάρτυρες.




Ο Ιμάμης του Βασιλικού Χασεμιτικού Δικαστηρίου Δρ Ahmed Al Khalaileh προήδρευσε της τελετής.

Εννέα μήνες πριν έγινε η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του αρραβώνα του 28χρονου πρωτότοκου γιου του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας.
Crown Prince Of Jordan And His Fiancée: Everything We Know About The Future Queen
Εορταστικές εκδηλώσεις εδώ και μια εβδομάδα
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη χώρα έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα ενώ το κλίμα στην πρωτεύουσα Αμμάν είναι πανηγυρικό, καθώς πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο βασιλικό γάμο στην Ιορδανία εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Οι λάτρεις του βρετανικού Στέμματος έχουν ενθουσιαστεί καθώς την τελευταία στιγμή επιβεβαίωσαν ότι θα παραστούν στην γαμήλια τελετή ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ.

Την περασμένη εβδομάδα, η βασίλισσα Ράνια έκανε το παραδοσιακό πάρτι χένας της νύφης εκφράζοντας την αγάπη της για την Ράτζα Αλ Σάιφ.



Τη νύφη συνόδεψαν στο παλάτι τα μικρότερα αδέλφια του διαδόχου, ο πρίγκιπας Χασέμ και η πριγκίπισσα Σάλμα.

Η λίστα καλεσμένων

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους της γαμήλιας δεξίωσης στο παλάτι Αλ-Χουσεϊνία - εκτός από το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας - είναι παρόντες και αρκετοί Ευρωπαίοι γαλοζοαίματοι όπως ο πρίγκιπας Φρεντερίκ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, η πριγκίπισσα Βικτόρια και ο πρίγκιπας Ντανιέλ της Σουηδίας και ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας.

Επίσης, παρίστανται η βασίλισσα Μάξιμα και ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας.



Ανάμεσα στους καλεσμένους που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους η «Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ», Τζιλ Μπάιντεν, καθώς, σύμφωνα με το Associated Press, «ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του έχουν μια βαθιά και μακροχρόνια φιλία με τους γονείς του πρίγκιπα διαδόχου, τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ και τη βασίλισσα Ράνια».

Η βασίλισσα της Μαλαισίας, Αζίζα, η οποία παρεβρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της, αποκάλυψε τον ενδυματολογικό κώδικα του γάμου, λέγοντας πως περιλαμβάνει μαύρο κοστούμι με μαύρο παπιγιόν για τους άνδρες, ενώ για τις γυναίκες μακρύ φόρεμα αλλά όχι τιάρες.

Μεταξύ των καλεσμένων και ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασιλομήτωρ Σοφία.

gamos-2-600x470
iot-600x480
JOrdan_couple1


Το ζευγάρι είχε κάνει τον μήνα του μέλιτος στην Ιορδανία και ο Χουάν Κάρλος είχε πάντα πολύ στενή σχέση με τον Χουσεΐν Β’, τον πατέρα του βασιλιά Αμπντάλα.

Το Διεθνές Στάδιο του Αμμάν φιλοξενεί μια δωρεάν συναυλία από τις 8 το βράδυ, με καλλιτέχνες όπως οι Tamer Hosn, Ahmed Saad και Zain Awad. Τα εισιτήρια για το μουσικό αυτό γεγονός έχουν ήδη εξαντληθεί και οι πολίτες που θα έχουν την τύχη να προμηθευτούν εισιτήριο θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τρεις ώρες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης γιαγιάς και εγγονής στην Κηφισίας

Στο φως η αηδιαστική κατάθεση παιδόφιλου που «κατηγορεί» την κόρη του για όσα της έκανε επί 15 χρόνια

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που 12χρονη συλλαμβάνεται για τον φόνο του 9χρονου αδελφού της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης