Iορδανία: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον γάμο του πρωτότοκου γιου του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνιας

Iορδανία: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον γάμο του πρωτότοκου γιου του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνιας

Η αρραβωνιαστικιά του Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β, Ράτζουα Αλ Σάιφ είναι αρχιτέκτονας από τη Σαουδική Αραβία - Είναι ο πρώτος μεγάλος βασιλικός γάμος στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια

JOrdan_couple
Ένας παραμυθένιος γάμος θα τελεστεί σε λίγες ώρες στην Ιορδανία με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β' , να ανταλλάσσει όρκους αιώνιας πίστης με την αγαπημένη του από την Σαουδική Αραβία, Ράτζουα Αλ Σάιφ.

Μετά την θρησκευτική τελετή που θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό κύκλο, θα ακολουθήσει γαμήλια δεξίωση με 1.700 καλεσμένους στην οποία θα παραστούν και πολλοί Ευρωπαίοι γαλαζοαίματοι όπως και ηγέτες κρατών, γράφουν τα αραβόφωνα ΜΜΕ.

Εννέα μήνες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του αρραβώνα τους, ο 28χρονος πρωτότοκος γιος του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας παντρεύονται.
Crown Prince Of Jordan And His Fiancée: Everything We Know About The Future Queen
Εορταστικές εκδηλώσεις εδώ και μια εβδομάδα
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη χώρα έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα ενώ το κλίμα στην πρωτεύουσα Αμμάν είναι πανηγυρικό, καθώς πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο βασιλικό γάμο στην Ιορδανία εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Κλείσιμο
Οι λάτρεις του βρετανικού Στέμματος έχουν ενθουσιαστεί καθώς την τελευταία στιγμή επιβεβαίωσαν ότι θα παραστούν στην γαμήλια τελετή ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ.

Την περασμένη εβδομάδα, η βασίλισσα Ράνια έκανε το παραδοσιακό πάρτι χένας της νύφης εκφράζοντας την αγάπη της για την Ράτζα Αλ Σάιφ.



Τη νύφη θα συνοδέψουν στο παλάτι τα μικρότερα αδέλφια του διαδόχου, ο πρίγκιπας Χασέμ και η πριγκίπισσα Σάλμα, ενώ στην τελετή θα παραστούν μόλις 140 καλεσμένοι, στενοί συγγενείς τους ζευγαριού και των δύο οικογενειών.

Η παρέλαση, οι γαλαζοαίματοι προσκεκλημένοι και η Τζιλ Μπάιντεν

Μετά την γαμήλια τελετή, το ζευγάρι θα περάσει μέσα από την πόλη για την παραδοσιακή γαμήλια παρέλαση και θα κατευθυνθεί στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνί για την δεξίωση, με συνοδεία αυτοκινητοπομπής, η οποία θα περιλαμβάνει οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες.

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους της γαμήλιας δεξίωσης στο παλάτι Αλ-Χουσεϊνία - εκτός από το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας - θα είναι παρόντες και αρκετοί Ευρωπαίοι γαλοζοαίματοι όπως ο πρίγκιπας Φρεντερίκ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, η πριγκίπισσα Βικτόρια και ο πρίγκιπας Ντανιέλ της Σουηδίας και ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας.

Επίσης, αναμένεται να παραστούν η βασίλισσα Μάξιμα και ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας.



Ανάμεσα στους καλεσμένους που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους είναι η «Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ», Τζιλ Μπάιντεν, καθώς, σύμφωνα με το Associated Press, «ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του έχουν μια βαθιά και μακροχρόνια φιλία με τους γονείς του πρίγκιπα διαδόχου, τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ και τη βασίλισσα Ράνια».

Η βασίλισσα της Μαλαισίας, Αζίζα, η οποία επίσης θα παραβρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της, αποκάλυψε τον ενδυματολογικό κώδικα του γάμου, λέγοντας πως περιλαμβάνει μαύρο κοστούμι με μαύρο παπιγιόν για τους άνδρες, ενώ για τις γυναίκες μακρύ φόρεμα αλλά όχι τιάρες.

Μεταξύ των καλεσμένων θα είναι και ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με τη σύζυγό του βασίλισσα Σοφία, σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό «Hola!».

gamos-2-600x470
iot-600x480
JOrdan_couple1


Το ζευγάρι είχε κάνει τον μήνα του μέλιτος στην Ιορδανία και ο Χουάν Κάρλος είχε πάντα πολύ στενή σχέση με τον Χουσεΐν Β’, τον πατέρα του βασιλιά Αμπντάλα.

Ως προοίμιο του γάμου, σήμερα το βράδυ, οι Ιορδανοί θα συναντήσουν τον πρίγκιπα Χουσεΐν και την αρραβωνιαστικιά του σε μια προγαμιαία γιορτή με κύριο θέμα τη μουσική.

Το Διεθνές Στάδιο του Αμμάν θα φιλοξενήσει μια δωρεάν συναυλία από τις 8 το βράδυ, με καλλιτέχνες όπως οι Tamer Hosn, Ahmed Saad και Zain Awad. Τα εισιτήρια για το μουσικό αυτό γεγονός έχουν ήδη εξαντληθεί και οι πολίτες που θα έχουν την τύχη να προμηθευτούν εισιτήριο θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τρεις ώρες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης γιαγιάς και εγγονής στην Κηφισίας

Στο φως η αηδιαστική κατάθεση παιδόφιλου που «κατηγορεί» την κόρη του για όσα της έκανε επί 15 χρόνια

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που 12χρονη συλλαμβάνεται για τον φόνο του 9χρονου αδελφού της

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης