Εκλογές - Πεσκόφ: Απορρίπτουμε τις κατηγορίες περί ανάμιξης στις τουρκικές εκλογές

Εκλογές - Πεσκόφ: Απορρίπτουμε τις κατηγορίες περί ανάμιξης στις τουρκικές εκλογές

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε παράγοντες από τη Ρωσία για διασπορά ψευδών ειδήσεων

peskof
Η Μόσχα απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου περί ανάμιξης της Ρωσίας στις τουρκικές προεδρικές εκλογές, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντίμτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Κιλιτσντάρογλου, ο αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αυριανές εκλογές της Κυριακής, κατηγόρησε παράγοντες από τη Ρωσία –χωρίς να τους κατονομάσει– για διασπορά «deepfakes» και άλλων μορφών παραπληροφόρησης, με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης.

Ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι το κόμμα του, το Ρεπουμπλικανό Λαϊκό Κόμμα, έχει απτές αποδείξεις για την ευθύνη της Ρωσίας για αυτό.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί ανάμιξης στις τουρκικές εκλογές. Αυτό αποκλείεται», τόνισε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Κλείσιμο
«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με αυτή τη δήλωση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου δεν είναι σε θέση να προσκομίσει αποδείξεις για αυτή την υποτιθέμενη ανάμιξη, «επειδή αυτή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Επεισόδιο στην Κυψέλη: Το ΜέΡΑ 25 δεν έδωσε ούτε το χέρι στον Μητσοτάκη και εκείνος τους απάντησε: «Είστε υπόδειγμα πολιτισμού» - Δείτε βίντεο

Θανάσης Τσούρας: Εφυγε από τη ζωή το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Μαίρη Αλεξοπούλου: Πέθανε η τραγουδίστρια που έγινε μοναχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης