Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου: Η Ρωσία πίσω από τα ροζ βίντεο που οδήγησαν στην απόσυρση Ιντζέ

Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου: Η Ρωσία πίσω από τα ροζ βίντεο που οδήγησαν στην απόσυρση Ιντζέ

«Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος» προειδοποιεί τους Ρώσους

killicdaroglu-m
Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις εκλογές στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με μήνυμά του στο Twitter, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ.

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το Deep Fake περιεχόμενο, τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας» έγραψε στο Twitter.



Πόντοι για τον Κιλιτσντάρογλου η απόσυρση Ιντζέ 

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τις εκλογές στην Τουρκία, μία εξέλιξη που δίνει πόντους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται πλέον «αγκαλιά με την προεδρία».

Σημειώνεται πως ο Ιντζέ προέρχεται από το κόμμα του Κιλιτσντάρογλου και όλο το τελευταίο διάστημα οι αναλυτές τόνιζαν ότι η υποψηφιότητά του έκοβε ψήφους, οδηγώντας τις εκλογές για την προεδρία της Τουρκίας στον δεύτερο γύρο.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα). «Αυτά που έχω δει τις τελευταίες 45 ημέρες, δεν τα έχω δει τα τελευταία 45 χρόνια» είπε ο Ιντζέ, κάνοντας λόγο για μοντάζ σε ροζ βίντεο, που έγινε από το Ισραήλ. «Εδώ και 45 ημέρες υπάρχει μία δολοφονία χαρακτήρα. Παίρνουν μία εικόνα από πορνογραφική ιστοσελίδα και τη δημοσιεύουν» είπε.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ιντζέ συγκέντρωνε περίπου το 2% των ψήφων, το ποσοστό που λείπει δηλαδή από τον Κιλιτσντάρογλου για να βγει νικητής και μάλιστα από τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης.

Χθες και εν μέσω φημών, ο Ιντζέ ακύρωσε τις προεκλογικές του εμφανίσεις, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Κλείσιμο
Ο Ιντζέ δεχόταν τις τελευταίες ημέρες πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών. Μέσω twitter δέχθηκε απειλές ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο, με το οποίο εμπλέκεται σε σεξουαλική υπόθεση.

Χθες, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε να στηρίξει την Συμμαχία του Έθνους. «Αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας, να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρομιά από την πολιτική» δήλωσε.

Για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιντζέ ήταν ένα κρίσιμο πλεονέκτημα και η κυβέρνηση είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να αυξήσει την προβολή της εκστρατείας του.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Σκέρτσος: Να νομοθετηθεί η υποχρεωτική κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων των κομμάτων

Τραγωδία στην Άρτα: Μαζί στην κηδεία οι γονείς του αδικοχαμένου βρέφους - Δύο φορές συναντήθηκαν σήμερα

Εκλογές 2023: Και με το wallet του gov.gr η ταυτοποίηση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης