«Καμία ανάμειξη της Ουκρανίας στην επίθεση στους αγωγούς Nord Stream» απαντά ο Ποντόλιακ στους NYT
Οι New York Times με δημοσίευμά τους «δείχνουν» φιλοουκρανική οργάνωση ως υπεύθυνη για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυγικού αερίου - Διεθνή έρευνα ζητά η Μόσχα
Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε σήμερα ότι το το Κίεβο δεν έχει «καμία απολύτως ανάμειξη» στις επιθέσεις του περασμένου έτους στους αγωγούς Nord Stream και δεν έχει πληροφορίες για το τι συνέβη.
Ο Ουκρανός αξιωματούχος έκανε τις δηλώσεις αυτές με αφορμή δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο μια φιλοουκρανική οργάνωση ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.
Διεθνή έρευνα ζητά η Μόσχα
Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι ένα δημοσίευμα των New York Times σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream «αποδεικνύει μόνο ότι η πρωτοβουλία μας για την έναρξη μιας διεθνούς έρευνας υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι απολύτως επίκαιρη».
Η Ρωσία σχεδιάζει να αιτηθεί ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέχρι τα τέλη Μαρτίου για το σχέδιο ψηφίσματός της που ζητά από τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να ξεκινήσει μια τέτοια έρευνα, δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.