New York Times: Φιλοουκρανική οργάνωση πραγματοποίησε την επίθεση στους αγωγούς Nord Stream

New York Times: Φιλοουκρανική οργάνωση πραγματοποίησε την επίθεση στους αγωγούς Nord Stream

Η εφημερίδα επικαλείται εκτιμήσεις από αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών

nord_stream_xr
Νέες πληροφορίες που εξετάστηκαν από Αμερικανούς αξιωματούχους υποδηλώνουν ότι μια φιλοουκρανική οργάνωση πραγματοποίησε την επίθεση στους αγωγούς Nord Stream πέρυσι, αναφέρουν σήμερα οι New York Times.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή ανώτατοι στρατιωτικοί του στην Ουκρανία εμπλέκονται στην επιχείρηση ή ότι οι δράστες ενεργούσαν υπό τις οδηγίες οποιουδήποτε ουκρανικού κυβερνητικού αξιωματούχου, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει το ρεπορτάζ από ανεξάρτητες πηγές και Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο. Δεν υπάρχει επίσης κάποια αντίδραση από το Κίεβο και τη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ χαρακτήρισαν «δολιοφθορά» τις επιθέσεις στους αγωγούς, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Ρωσία κατηγορούσε τη Δύση και ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να προχωρήσει σε ανεξάρτητη έρευνα. Καμία πλευρά δεν παρουσίασε αποδείξεις.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι εκείνοι που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αντιτίθενται στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην έκθεση δεν δίνονται ωστόσο συγκεκριμένες πληροφορίες για τα μέλη της ομάδας, ποιος έδινε τις εντολές και ποιος πλήρωσε για την επιχείρηση, γράφει η εφημερίδα.

Κλείσιμο
«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι απέφυγαν να αποκαλύψουν το είδος των πληροφοριών, το πώς αποκτήθηκαν αυτές ή οποιαδήποτε λεπτομέρεια για το κατά πόσο ισχυρά είναι τα αποδεικτικά στοιχεία. Είπαν ότι δεν υπάρχουν ακλόνητα συμπεράσματα», καταλήγει η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ - Reuters

Ειδήσεις σήμερα:

Οδύνη στην κηδεία του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη - Παρών ο Μητσοτάκης

Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί για τον επιθεωρητή - Έδωσαν άδεια 30 ημερών χωρίς εξέταση


Συνελήφθη ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης - Είχε καταδικαστεί για ακάλυπτες επιταγές και χρέη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης