ΕΕ: Χωρίς «λευκό καπνό» οι συνομιλίες των «27» για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - «Μπλόκο» από την Πολωνία
Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών-μελών θα συναντηθούν πάλι αύριο το πρωί
Οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν ούτε και σήμερα να συμφωνήσουν στη νέα δέσμη κυρώσεων που σκόπευαν να επιβάλλουν στη Ρωσία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέφεραν διπλωματικές πηγές μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Οι 27 χώρες πρέπει να συμφωνήσουν ομόφωνα ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις. Οι πηγές είπαν ότι η Πολωνία ήταν αυτή που μπλόκαρε τα μέτρα, με αφορμή τις προτεινόμενες εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού συνθετικού καουτσούκ στην ΕΕ.
Πολωνοί διπλωμάτες εξήγησαν ότι οι εξαιρέσεις ήταν τόσο ευρείες που θα καθιστούσαν αναποτελεσματικό το εμπάργκο. Άλλες πηγές είπαν ότι οι εξαιρέσεις προτάθηκαν για να ικανοποιηθεί ένα αίτημα της Ιταλίας, που στηρίχθηκε και από τη Γερμανία.
Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών-μελών θα συναντηθούν πάλι αύριο το πρωί για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών