Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους «άγνωστου τύπου»

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους «άγνωστου τύπου»

Η Βόρεια Κορέα διαμηνύει ότι το καθεστώς πυρηνικής δύναμης που απέκτησε είναι «αμετάκλητο», αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή και τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί

Vallistikoi
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, γνωστής επίσης ως θάλασσας της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ πως δοκιμάστηκε «με επιτυχία» κινητήρας «στερεού καυσίμου» με «μεγάλη ώθηση», που δυνητικά θα της επιτρέψει να αναπτύξει ισχυρότερα όπλα.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου προς (την) ανατολική θάλασσα», που το Τόκιο αποκαλεί θάλασσα της Ιαπωνίας, ήταν η αρχική ανακοίνωση του επιτελείου στη Σεούλ.

Ο πύραυλος έχει καταπέσει ήδη και πιστεύεται ότι προσθαλασσώθηκε εκτός ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), σύμφωνα με την ακτοφυλακή της Ιαπωνίας.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει προχωρήσει σε αριθμό πυραυλικών δοκιμών άνευ προηγουμένου το 2022, καθώς επιδιώκει να αναπτύξει νέα στρατηγικά όπλα και να επιταχύνει τα προγράμματά της για την ενίσχυση του πυραυλικού και του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Ανάμεσα στα οπλικά συστήματα που δοκίμασε ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) ικανός να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα διαμηνύει ότι το καθεστώς πυρηνικής δύναμης που απέκτησε είναι «αμετάκλητο», αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή και τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.

Κλείσιμο
πηγή: ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Σιθωνίας


Κρήτη: Από το Ρέθυμνο οι δύο νεκροί στο τροχαίο στην Μεσαρά - «Ήταν σαν έκρηξη βόμβας»


Σπίτι με το Mega: Συγκίνησε η Σοφία Βόσσου όταν ερμήνευσε το «Φιλαράκι» - Βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης