Βίντεο: Η στιγμή που φορτηγό χτυπάει ζευγάρι μοτοσικλετιστών - Ο οδηγός είχε πάρει ναρκωτικά

Βίντεο: Η στιγμή που φορτηγό χτυπάει ζευγάρι μοτοσικλετιστών - Ο οδηγός είχε πάρει ναρκωτικά

Ο οδηγός καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλακή - Το ζευγάρι από τους σοβαρούς τραυματισμούς δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί

Atyxima
Αυτή είναι είναι η τρομακτική στιγμή όπου μια γυναίκα και ο σύζυγός της πετάχτηκαν από τη μοτοσικλέτα τους όταν χτυπήθηκαν από οδηγό φορτηγού ο οποίος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.



Η 55χρονη Alison Amner από την Ουαλία είδε τον Χάρο με τα μάτια της και πετάχτηκε στον αέρα καταλήγοντας σε έναν τοίχο σε κήπο σπιτιού, όταν ένας οδηγός υπό την επήρεια ναρκωτικών μπήκε στο αντίθετο ρεύμα.

Alison
Η Alison, στο κέντρο, δήλωσε ότι δεν ήξερε πώς θα τα κατάφερνε μετά το δυστύχημα


Η ίδια επέβαινε στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας του συζύγου της όταν το ζευγάρι χτυπήθηκε από τον μαστουρωμένο Matthew Bell ο οποίος προσπέρασε ένα φορτηγάκι σε μια στροφή.

Ο σύζυγός της Richard, 58 ετών, υπέστη τριπλό ανοικτό κάταγμα στο μηριαίο οστό μεταξύ άλλων τραυματισμών που του άλλαξαν τη ζωή.

Richard
Ο Richard υπέστη τριπλό ανοικτό κάταγμα του μηριαίου οστού και χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλές μεταγγίσεις αίματος
Κλείσιμο


Τέσσερις μήνες μετά τη σύγκρουση, το ζευγάρι εξακολουθεί να χρειάζεται τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου και καθημερινές επισκέψεις σε φυσικοθεραπευτές.

Το ζευγάρι, το οποίο έχει υποβληθεί σε περισσότερες από 20 μεταγγίσεις αίματος, μίλησε για την περιπέτειά του μετά τη φυλάκιση του Bell για 30 μήνες.

Το ζευγάρι πήγαινε βόλτα με τη μηχανή τον περασμένο Ιούλιο. Ο οδηγός όταν χτύπησε το άτυχο ζευγάρι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και κάνναβης.

Η τρομακτική σύγκρουση καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης - και ήταν τόσο σκληρή που οι ένορκοι στη δίκη δεν άντεχαν να δουν το βίντεο.

Ο Bell οδηγούσε στη λάθος πλευρά του δρόμου, πλάι-πλάι με το φορτηγάκι που προσπέρασε.

Η μοτοσικλέτα φαίνεται ξεκάθαρα να κινείται στη σωστή πλευρά του δρόμου.

Ο Bell όχι μόνο δεν σταμάτησε αμέσως μετά τη σύγκρουση - αλλά κατηγόρησε ανοιχτά τον αναβάτη της μοτοσικλέτας και τη σύζυγό του για το ατύχημα, λέγοντας στην αστυνομία στον τόπο του ατυχήματος ότι «ήταν στη λάθος πλευρά του δρόμου».

Ο Bell παραδέχτηκε δύο κατηγορίες για πρόκληση σοβαρού τραυματισμού με επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, οδήγηση χωρίς δίπλωμα και οδήγηση χωρίς ασφάλεια.

Ο εισαγγελέας James Hartson δήλωσε: «Συνέχισε να οδηγεί μετά τη σύγκρουση και οι μάρτυρες είπαν ότι φαινόταν πως προσπαθούσε να ξεφύγει», προσθέτοντας: «Προσπάθησε να κατηγορήσει τον αναβάτη της μοτοσικλέτας και ακούστηκε να λέει 'τη γ...».

Drastis
Ο Matthew Bell οδηγούσε υπό την επήρεια κοκαΐνης και καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλακή


Η Alison είπε: «Συναισθηματικά, σωματικά και πνευματικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Φοβάμαι τόσο πολύ για το μέλλον. Οικονομικά δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί - είμαι αυτοαπασχολούμενη, οπότε δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω. Έχω μια λάμα και μια πλάκα στο πόδι και στο χέρι μου, έσπασα το δάχτυλό μου, τη μύτη μου, εννέα πλευρά και έχω έναν διάτρητο πνεύμονα. Βασιζόμαστε σε άλλους ανθρώπους οι οποίοι μας βοηθούν. Όπως το να μας πλένουν, να μας φτιάχνουν φαγητό, να μας βοηθούν να βάλουμε ρούχα, να μου βουρτσίζουν τα μαλλιά».

Η 29χρονη κόρη τους Jody φροντίζει τώρα τους γονείς της στο σπίτι της. Στο σπίτι του ζευγαριού γίνονται εργασίες για να μπορούν να μετακινούνται πιο εύκολα μέσα σε αυτό

Έχει επίσης δημιουργηθεί μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξη του ζευγαριού.

Το ζευγάρι ζητά τώρα αυστηρότερες ποινές φυλάκισης για τους οδηγούς που τραυματίζουν σοβαρά ενώ βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

«Οι καταδίκες που είχε, το έχει κάνει πάνω από μία φορά, πάνω από 60 καταδίκες και συνεχίζει να οδηγεί στους δρόμους και αυτό έκανε», δήλωσε η Alison.

«Πρέπει να αλλάξει. Θα μπορεί να σηκώνεται, θα μπορεί να πλένεται και να ντύνεται, θα του δίνουν φαγητό. Απλά δεν είναι αρκετό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης