Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ αξιώνουν έρευνα του ΟΗΕ για τη χρήση ιρανικών UAVs

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ αξιώνουν έρευνα του ΟΗΕ για τη χρήση ιρανικών UAVs

Εάν δοθεί πράγματι η εντολή να διενεργηθεί τέτοια έρευνα, η Μόσχα θα είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει τη συνεργασία της με τον ΟΗΕ, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας 

iran_drones_ukraine
Η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ζήτησε χθες Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας να διενεργηθεί έρευνα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις κατηγορίες του Κιέβου και συμμάχων του ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί ιρανικής προέλευσης τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο ΟΗΕ πρέπει να ερευνά οποιαδήποτε παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας (...) και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία ή άλλους να τον εμποδίσουν ή να τον απειλήσουν (ώστε) να (μη) φέρει σε πέρας τις ευθύνες που του έχουν ανατεθεί», τόνισε ο Ρίτσαρντ Μιλς, αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία ήγειραν νωρίτερα την ίδια αξίωση με επιστολή τους.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας Βασίλι Νεμπένζια έκανε λόγο για «εξοργιστική κατάσταση» στο Συμβούλιο Ασφαλείας, απορρίπτοντας εκ νέου τις κατηγορίες των κυβερνήσεων της Ουκρανίας και κρατών της Δύσης και προειδοποιώντας εναντίον οποιασδήποτε έρευνας του ΟΗΕ για το ζήτημα.

Εάν δοθεί πράγματι η εντολή να διενεργηθεί τέτοια έρευνα, η Μόσχα θα είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει τη συνεργασία της με τον ΟΗΕ, πρόσθεσε ο κ. Νεμπένζια, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση που είχε κάνει ο αναπληρωτής του, ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, πριν από μερικές ημέρες.



Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Με 30άρια το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης

Τι υποσχέθηκαν να στείλουν οι Ουκρανοί στον Δένδια για να θυμάται την επίσκεψή του στο Κίεβο

Οι τελευταίες ώρες της Τρας στη Ντάουνινγκ Στριτ και το ταξίδι του σερ Μπρέιντι στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης