Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η οποία εργαζόταν στο Channel One της Ρωσίας και είναι καταζητούμενη από τις αρχές της Μόσχας, διέφυγε στο εξωτερικό, «σε μία από τις ευρωπαϊκές χώρες», επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της στο RIA Novosti τη Δευτέρα.
«Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία», δήλωσε σχετικά, προσθέτοντας πως βρίσκεται τώρα «υπό την προστασία μιας από τις ευρωπαϊκές χώρες».
Η Οβσιανίκοβα κατηγορήθηκε βάσει του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για «δημόσια διάδοση εν γνώσει της ψευδών πληροφοριών σχετικά με τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας», η οποία προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.
Πριν από αυτό, η δημοσιογράφος είχε ήδη τιμωρηθεί αρκετές φορές με πρόστιμο βάσει του άρθρου του Διοικητικού Κώδικα περί δυσφήμισης του ρωσικού στρατού.
Τον Αύγουστο, το δικαστήριο έθεσε την πρώην υπάλληλο του καναλιού σε κατ' οίκον περιορισμό. Αργότερα, εμφανίστηκαν πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης ότι είχε μεταβεί στο εξωτερικό και έτσι παραβίασε το μέτρο του περιορισμού. Από τη βάση του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έγινε γνωστό ότι η Οβσιανίκοβα τέθηκε στον κατάλογο των καταζητούμενων.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.