Μακελειό στο Τέξας: «Ξήλωσαν» όλο το αστυνομικό τμήμα στο Ουβάλντε για την καθυστερημένη επέμβαση στο σχολείο

Μακελειό στο Τέξας: «Ξήλωσαν» όλο το αστυνομικό τμήμα στο Ουβάλντε για την καθυστερημένη επέμβαση στο σχολείο

Ένας 18χρονος είχε εισβάλει σε δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε - Σκότωσε 19 μαθητές, δύο δασκάλους - Οι αστυνομικοί είχαν σπεύσει στο σημείο, αλλά έκαναν μία ώρα να επέμβουν!

texas-cops-m
Μετά την έντονη κριτική και το κύμα οργής για τα αργά αντανακλαστικά, ανακοινώθηκε ότι ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής Ουβάλντε στο Τέξας τίθεται σε αναστολή μετά το μακελείο της 24ης Μαΐου, οπότε 18χρονος άνοιξε πυρ σε Δημοτικό, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς.

Την ίδια στιγμή, θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του ο αστυνομικός διευθυντής της υπηρεσίας.

Η περιφέρεια μεριμνά, όπως γνωστοποίησε, για την τοποθέτηση περισσότερων αξιωματικών της αστυνομίας σε πανεπιστημιουπόλεις και περιοχές όπου γίνονται εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ακόμη, πάντως, δεν είναι σαφές για πόσο καιρό θα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η ένοπλη επίθεση. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος είχε ανακοινώσει στο Facebook 15 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς ότι επρόκειτο να κάνει αυτή την επίθεση, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκρεγκ 'Αμποτ.

Δημοσίευσε διαδοχικά ένα μήνυμα που προειδοποιούσε ότι θα πυροβολούσε τη γιαγιά του, στη συνέχεια ένα άλλο μήνυμα στο οποίο διευκρίνιζε ότι το έκανε. 

Κλείσιμο
Ο μαθητής λυκείου χρησιμοποίησε τουφέκι εφόδου, ένα εξαιρετικά θανατηφόρο όπλο, πρόσθεσε ο κυβερνήτης. Δεν υπήρχαν άλλες προειδοποιήσεις στις αναρτήσεις του στο Facebook, διευκρινισε ο κυβερνήτης. Ο βοηθός του σερίφη έχασε την κόρη του στο μακελειό που έγινε στο σχολείο. Αξιωματικός της συνοριακής περιπολίας πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη του μακελειού μέσα σε μια τάξη του σχολείου.

O δράστης «δεχόταν bullying για το τραύλισμά του» και «γινόταν σταδιακά πιο βίαιος»

Πρώην συμμαθητής του 18χρονου που είχε μιλήσει υπό καθεστώς ανωνυμίας, αποκάλυψε ότι ο Ράμος δεχόταν bullying στο σχολείο για το τραύλισμά του, τα ρούχα του, και για το γεγονός ότι η οικογένειά του ήταν φτωχή.

«Απέφευγε να πηγαίνει σχολείο και σιγά σιγά σταμάτησε τελείως. Ερχόταν πολύ σπάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τον καιρό οι δύο φίλοι απομακρύνθηκαν, αλλά ο Ράμος του έστελνε κατά καιρούς μηνύματα, λέγοντάς του τα νέα του. Τέσσερις μέρες πριν το μακελειό, ο Ράμος του έστειλε μια φωτογραφία με τα όπλα του και με ένα σακίδιο γεμάτο πυρομαχικά.

«Είχε περίπου εφτά γεμιστήρες. Του είπα "φίλε, γιατί τα έχεις αυτά;", και εκείνος μου απάντησε "μην ανησυχείς"», είπε ο νεαρός.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο στην Πράγα: Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη

Πόλεμος στην Ουκρανία - Άμεση ανάλυση της Bild: Τα τρία μέτωπα που θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ εάν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Ιράν: Νέος θάνατος 16χρονης διαδηλώτριας - «Αυτοκτόνησε πέφτοντας από ταράτσα» λένε οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης