Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων, Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στη Σερβία και κατηγορείται για γενοκτονία, ενδέχεται να μεταφερθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης Δευτέρα ή Τρίτη, δήλωσε ο Τούρκος δικαστής Μεχμέτ Γκουνέι.
«Κατ' εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, θα παρουσιαστεί αμέσως στο δικαστή», είπε ο Γκουνέι, ο οποίος είναι αναπληρωτής στο Δικαστήριο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο Γκουνέι είπε ότι ο Μλάντιτς θα παραδοθεί στη Χάγη, αφού ολοκληρωθούν οι διοικητικές και οικονομικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη μεταφορά του.
Ήδη έχει αποφασιστεί η ομάδα των δικαστών που θα αναλάβει την υπόθεσή του και αποτελείται από ένα Γερμανό, ένα Νοτιοαφρικανό και έναν Ολλανδό.
Σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο δικαστή, η δίκη μπορεί να διαρκέσει ενάμισι με δύο χρόνια, ανάλογα με το αν θα καθυστερήσει ή όχι η παράδοση ορισμένων εγγράφων και αποδείξεων.