Ουκρανία: Οι νικητές της Eurovision έβγαλαν σε δημοπρασία το τρόπαιο και δίνουν 900.000 δολάρια στις Ενοπλες δυνάμεις

Ουκρανία: Οι νικητές της Eurovision έβγαλαν σε δημοπρασία το τρόπαιο και δίνουν 900.000 δολάρια στις Ενοπλες δυνάμεις

Συγκέντρωσαν πάνω από 800.000 ευρώ για να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας - Τα PD-2 είναι τελευταίας τεχνολογίας μη επανδρωμένα drone - Δείτε βίντεο

Kalush_Orchestra
Το συγκρότημα Kalush Orchestra που κέρδισε στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, νωρίτερα μέσα στο μήνα, συγκέντρωσε το ποσό των 900.000 δολαρίων (837.180 ευρώ) για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, που μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής, πωλώντας το τρόπαιο του διαγωνισμού.

Το συγκρότημα κέρδισε στη Eurovision με το τραγούδι Stefania που προκάλεσε ένα κύμα δημόσιας υποστήριξης και μία συναισθηματική νίκη, που ήταν ευπρόσδεκτη από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα μέλη του συγκροτήματος πώλησαν χθες, Κυριακή, το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook, με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης Σέρχι Πρίτουλα.

To τελικό ποσό προσέφερε η εταιρεία κρυπτονομισμάτων «Whitebit», με το συγκρότημα να γράφει μετά το τέλος της δημοπρασίας στο Facebook:«Παιδιά είστε καταπληκτικοί! Εκτιμούμε όλους όσοι κάνατε δωρεά σε αυτή τη δημοπρασία και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα Whitebit που αγόρασε το τρόπαιο για $900.000 και τώρα είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του. Κάντε τους εγγραφή, το αξίζουν πραγματικά. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας».

Друзі, ви неймовірні! Ми вдячні кожному з вас, хто донатив кошти на цей аукціон, і особливо вдячні команді Whitebit,...

Posted by Kalush офіційна сторінка on Sunday, May 29, 2022
 

Κλείσιμο
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

Το σύστημα είναι γεμάτο με στοιχεία προηγμένης τεχνολογίας, κρυπτογράφηση AES 128/256, προηγμένα ωφέλιμα φορτία και τεχνολογίες κατά της εμπλοκής. Το PD-2 UAS είναι κατάλληλο για στρατιωτική χρήση, έλεγχο συνόρων, επιτήρηση, επιθεωρήσεις γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος, αεροφωτογράφηση, γεωργία, έρευνα και διάσωση και εφαρμογές δημόσιας ασφάλειας.

Δείτε βίντεο:

Two PD-2 UAVs controlled by one ground control station

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν καταιγισμό πυρών βαρέως πυροβολικού, καθώς απέκρουαν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης που ελέγχει ακόμη η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ.

Δείτε βίντεο: Οι Ουκρανοί νικητές της Eurovision πούλησαν το τρόπαιο και έδωσαν 900.000 δολάρια στις Ένοπλες Δυνάμεις
Οι Ουκρανοί νικητές της Eurovision πούλησαν το τρόπαιο και έδωσαν 900.000 στις Ένοπλες Δυνάμεις


Ειδήσεις σήμερα:

Δύο νέοι, θύματα γιατρού: Τον είδαν για σωτήρα τους, αποδείχθηκε δήμιος

Καιρός: Βροχές σήμερα στα δυτικά και το θερμόμετρο στους 32 βαθμούς

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια αεροσκάφους που είχε χαθεί από τα ραντάρ με 22 επιβαίνοντες στο Νεπάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης