ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήθελε να βομβαρδιστούν εργαστήρια μεξικανικών καρτέλ των ναρκωτικών, αποκαλύπτει πρώην υπουργός Άμυνας

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήθελε να βομβαρδιστούν εργαστήρια μεξικανικών καρτέλ των ναρκωτικών, αποκαλύπτει πρώην υπουργός Άμυνας

O Ρεπουμπλικάνος τότε πρόεδρος είχε την πρόθεση οι ΗΠΑ να διαψεύσουν πως βρίσκονταν πίσω από τα πυραυλικά πλήγματα στο μεξικανικό έδαφος

trump_esper
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ρωτήσει το 2020 αν ο αμερικανικός στρατός μπορούσε να βομβαρδίσει μυστικά εργαστήρια των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό τον τότε υπουργό Άμυνας της κυβέρνησής του, τον Μαρκ Έσπερ, αποκαλύπτει αυτός ο τελευταίος σε βιβλίο του, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη 10η Μαΐου.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου, που προδημοσίευσε η εφημερίδα New York Times, ο Ρεπουμπλικάνος τότε πρόεδρος είχε την πρόθεση οι ΗΠΑ να διαψεύσουν πως βρίσκονταν πίσω από τα πυραυλικά πλήγματα στο μεξικανικό έδαφος.

Ο κ. Έσπερ ήταν υπουργός Άμυνας του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ του Ιουλίου του 2019 και του Νοεμβρίου του 2020.

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου είχε ρωτήσει, δύο φορές, αν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μπορούσαν «να ρίξουν πυραύλους στο Μεξικό για να καταστραφούν τα εργαστήρια των ναρκωτικών», αναφέρει ο Μαρκ Έσπερ στα απομνημονεύματά του, τα οποία τιτλοφόρησε A Sacred Oath («Ιερός όρκος»), παραδεχόμενος πως είχε μείνει άφωνος.

Ο κ. Τραμπ αποφάσισε να απομακρύνει τον κ. Έσπερ από το αξίωμά του τον Νοέμβριο του 2020, μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Η σχέση του θυελλώδους εβδομηντάρη τότε προέδρου και του υπουργού του είχαν πάρει τροπή προς το χειρότερο διότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου είχε εναντιωθεί δημόσια, μερικούς μήνες νωρίτερα, στην ανάπτυξη του στρατού για την καταστολή των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων που σάρωναν όλη τη χώρα.

Σε άλλο απόσπασμα του βιβλίου του, ο Μαρκ Έσπερ αποκαλύπτει ότι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις, τον Ιούνιο του 2020, ο τότε πρόεδρος είχε πετάξει, εξοργισμένος, μέσα στο Οβάλ Γραφείο: «Δεν μπορείτε να τους ρίξετε; Πυροβολήστε τους στα πόδια ή κάτι».


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα γίνει εξοικονόμηση ρεύματος - Αλλάζουν οι ενεργοβόρες συσκευές

Καλύπτεται έως και το 80% των αυξήσεων στο ρεύμα προ κρίσης - Φόρος 90% στα υπερκέρδη των παραγωγών ρεύματος

Η Δημοκρατία των Φίτζι κατάσχεσε την αξίας $300 εκατ. θαλαμηγό του Ρώσου ολιγάρχη Κερίμοφ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης