Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την αιματηρή επίθεση στην Τρίπολη

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την αιματηρή επίθεση στην Τρίπολη

Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε "12 ως 18 επιδρομές εναντίον στρατώνα της λαϊκής φρουράς", των νομάδων εθελοντών του στρατού.

Μεγάλη κρίση …πριν την κρίση στα ξενοδοχεία
Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την αιματηρή επίθεση στην Τρίπολη

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε σήμερα πως έπληξε υπόστεγο στρατιωτικών οχημάτων στην Τρίπολη κοντά στην κατοικία του Μουάμαρ Καντάφι, ενώ οι λιβυκές αρχές ανακοίνωσαν πως η επίθεση είχε στόχο στρατώνα και προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 150.

"Στη διάρκεια της νύχτας, αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν εναντίον υποστέγου στρατιωτικών οχημάτων δίπλα στο συγκρότημα Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια", κατοικίας του συνταγματάρχη Καντάφι "με κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας", υπογραμμίζει η Ατλαντική Συμμαχία σε ανακοίνωσή της.

Κλείσιμο

"Το σημείο αυτό ήταν γνωστό από την αρχή της επιχείρησης καταστολής εναντίον του λαού, τον Φεβρουάριο του 2011 και παρέμενε σημείο από όπου εξοπλίζονταν οι καθεστωτικές δυνάμεις που πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

"Οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για τους αμάχους και εμείς θα συνεχίσουμε να πλήττουμε στόχους από τους οποίους προέρχεται η βία αυτή", τόνισε ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της λιβυκής κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχίμ, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν στις ΝΑΤΟικές επιδρομές στην Τρίπολη.

Ο Ιμπραχίμ πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε "12 ως 18 επιδρομές εναντίον στρατώνα της λαϊκής φρουράς", των νομάδων εθελοντών του στρατού.

"Ο στρατώνας ήταν άδειος, τα περισσότερα θύματα είναι πολίτες που έμεναν κοντά", επισήμανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Τρίπολη, οι επιδρομές αυτές ήταν οι σφοδρότερες από την έναρξη των συμμαχικών επιχειρήσεων εναντίον του καθεστώτος Καντάφι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης