Ειρήνη ή κλιματιστικά; Ο Ντράγκι διάλεξε και ρυθμίζει τον θερμοστάτη για εξοικονόμηση

Ειρήνη ή κλιματιστικά; Ο Ντράγκι διάλεξε και ρυθμίζει τον θερμοστάτη για εξοικονόμηση

Η στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας θα αφορά μόνο τα κτίρια του δημοσίου, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε ιδιωτικά γραφεία και κατοικίες

draghi_mario
Το είχε πει προ ημερών ο Μάριο Ντράγκι για την πιθανότητα εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο: «Προτιμούμε την ειρήνη ή να έχουμε αναμμένο κλιματιστικό;».

Και ιδού: από την 1η Μαΐου στην Ιταλία θα μπούνε σε ισχύ νέα μέτρα, τα οποία θέτουν πιο αυστηρά όρια στη θερμοκρασία των κλιματιστικών, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Ειδικότερα τα κλιματιστικά σε κτίρια της δημόσιας διοίκησης δεν θα μπορούν να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25 βαθμών το καλοκαίρι. Τον χειμώνα η θέρμανση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους 21 βαθμούς.

Σε πρώτη φάση η στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας θα αφορά μόνο τα κτίρια του δημοσίου, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε ιδιωτικά γραφεία και κατοικίες.

Η «επιχείρηση θερμοστάτης» θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2023, με στόχο να εξοικονομηθούν 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Ο Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπορουνέτα δήλωσε παράλληλα στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι «έχει σκοπό να εγκαταστήσει ηλιακά πάνελ σε ένα εκατομμύριο κτίρια του ιταλικού δημοσίου».

Κλείσιμο
Ο Τύπος υπογραμμίζει, πάντως, ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος θα αναλάβει την υποχρέωση να ελέγχει την τήρηση των μέτρων αυτών, σε έναν τεράστιο αριθμό κτιρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο στο πλευρό του Πορτογάλου για την απώλεια του νεογέννητου παιδιού του


Moskva: Γιατί οι Ρώσοι δεν θα πουν ποτέ την αλήθεια για το πώς βυθίστηκε


«Είμαι ένας μοναχός που ασχολείται με τη μόδα και το μακιγιάζ»: Η ιστορία ενός βουδιστή που κατέρριψε τα στερεότυπα των φύλων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης