Και ιδού: από την 1η Μαΐου στην Ιταλία θα μπούνε σε ισχύ νέα μέτρα, τα οποία θέτουν πιο αυστηρά όρια στη θερμοκρασία των κλιματιστικών, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
Ειδικότερα τα κλιματιστικά σε κτίρια της δημόσιας διοίκησης δεν θα μπορούν να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25 βαθμών το καλοκαίρι. Τον χειμώνα η θέρμανση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους 21 βαθμούς.
Σε πρώτη φάση η στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας θα αφορά μόνο τα κτίρια του δημοσίου, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε ιδιωτικά γραφεία και κατοικίες.
Η «επιχείρηση θερμοστάτης» θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2023, με στόχο να εξοικονομηθούν 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Ο Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπορουνέτα δήλωσε παράλληλα στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι «έχει σκοπό να εγκαταστήσει ηλιακά πάνελ σε ένα εκατομμύριο κτίρια του ιταλικού δημοσίου».
Ο Τύπος υπογραμμίζει, πάντως, ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος θα αναλάβει την υποχρέωση να ελέγχει την τήρηση των μέτρων αυτών, σε έναν τεράστιο αριθμό κτιρίων.
Εξαιρετική ευελιξία στη χρήση, κορυφαία απόδοση, ανεπανάληπτη καθαριότητα και απαράμιλλο στυλ: Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα πλεονεκτήματα της νέας σειράς Dyson Pencil Range που συνδυάζει τη μίνιμαλ σχεδίαση με τη μάξιμουμ εργονομία για να φέρει (άλλη) μία επανάσταση στο σπίτι μας.
Στην INTRACOM DEFENSE – IDE, όπου η τεχνολογία συναντά την εξέλιξη και η καριέρα αποκτά ουσιαστικό προσανατολισμό, ανοίγει ο δρόμος για νέες συνεργασίες και καλείσαι να γίνεις μέρος μιας δυναμικής πορείας που χτίζει το αύριο.