Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέρριψαν τον Ουκρανό «Top Gun» Oleksandr Oksanchenko

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέρριψαν τον Ουκρανό «Top Gun» Oleksandr Oksanchenko

Πρόκειται για τον 53χρονο σμήναρχο που είχε το προσωνύμιο «γκρίζος λύκος» και ήταν πιλότος των Su-27 επιδείξεων της Ουκρανικής Αεροπορίας

FMyJ8dLWQAgWhKe
Μία σημαντική απώλεια κατέγραψε η ουκρανική αεροπορία καθώς τα ρωσικά στρατεύματα κατέρριψαν το αεροσκάφος του 53χρονου Ουκρανού «Τop Gun» Oleksandr Oksanchenko. O σμήναρχος «γκρίζος λύκος» ήταν από τους πιο γνωστούς ιπτάμενους ενώ είχε πολλούς φίλους και υποστηρικτές. 

Σύμφωνα με το theweek.in, το αεροσκάφος που πιλόταρε ο 53χρονος καταρρίφθηκε πάνω από το Κίεβο και ενώ ο ίδιος είχε απογειωθεί έχοντας ως αποστολή να σταματήσει τα ρωσικά μαχητικά που προσπαθούσαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο Antonov κατά την πρώτη φάση της εισβολής στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα η European Air Shows ανέφερε ότι το αεροσκάφος του Oksanchenko καταρρίφθηκε πάνω από το Κίεβο το βράδυ της Παρασκευής από το σύστημα αεράμυνας S-400 που διαχειρίζεται η Ρωσία. Τα προηγούμένα χρόνια ο «γκρίζος λύκος»  ήταν πιλότος του Su-27 της Ουκρανικής Αεροπορίας και συμμετείχε σε δεκάδες επιδείξεις σε όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο


Μάλιστα ήταν «μάγος» των αιθέρων καθώς πάντα κατάφερνε να αφήνει άφωνους τους θεατές των αεροπορικών επιδείξεων. Ο Oksanchenko είχε συνταξιοδοτηθεί αλλά όταν ήχησαν οι σειρήνες πολέμου τέθηκε και πάλι στη διάθεση των Ουκρανικών ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή ήταν η τελευταία του αποστολή και πλέον θα μείνει στην Ιστορία ως ένας «γκρίζος λύκος» που θυσίασε τη ζωή του για την πατρίδα. Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Ζελένσκι του απένειμε μεταθάνατον τον τίτλο του «Ήρωα της Ουκρανίας».

4Kᵁᴴᴰ SU27P 4K UHD Sukhoi SU-27P Oleksandr Oksanchenko  What A Display ! Two incredible Tail Slides!



Ειδήσεις σήμερα:

Ενδεχόμενο απαγορευτικό από τις χώρες της Βαλτικής στη Ρωσία για τον ελλιμενισμό πλοίων


Δραματικές ώρες στο Κίεβο: Πάνω από 15.000 άμαχοι βρήκαν καταφύγιο στα υπόγεια του μετρό - Δείτε εικόνες και βίντεο


Τέλος από το Σάββατο η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης