Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Λουκασένκο συγκαλεί τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεών του

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Λουκασένκο συγκαλεί τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεών του

«Το σύνορο του ουκρανικού κράτους δέχθηκε επίθεση από ρωσικά στρατεύματα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ουκρανική μεθοριακή φρουρά

putin_lukasenko
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμμαχος της Μόσχας, θα συγκαλέσει τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεών του στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της Ουκρανίας, αναφέρεται σήμερα σε λογαριασμό στο Telegram που συνδέεται με την προεδρία.

«Ο Λουκασένκο συγκάλεσε ταχέως σύνοδο με τους στρατιωτικούς. Η συνεδρίαση στο Μέγαρο της Ανεξαρτησίας αρχίζει περίπου σε μια ώρα», γύρω στις 10:00 ώρα Ελλάδος, αναφέρεται στον λογαριασμό στο Telegram «Pool Pervogo».

Η Ουκρανία δέχθηκε σήμερα επίθεση από τη Ρωσία κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και από την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014, ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα η ουκρανική συνοριοφυλακή.

«Το σύνορο του ουκρανικού κράτους δέχθηκε επίθεση από ρωσικά στρατεύματα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ουκρανική μεθοριακή φρουρά.

«Επιθέσεις σε μονάδες στα σύνορα και σημεία ελέγχου βρίσκονται σε εξέλιξη με τη χρήση πυροβολικού, βαρέως εξοπλισμού και με ελαφρά όπλα», προσθέτει η συνοριοφυλακή στην ανακοίνωσή της, στην οποία γνωστοποιεί επίσης ότι γίνονται ενέργειες δολιοφθοράς και αναγνωριστική δράση.

Η Ρωσία μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό μέσα στην Ουκρανία από την προσαρτημένη Κριμαία και πραγματοποιεί βομβαρδισμούς στη χώρα παντού ως τη δυτική περιοχή Λβιβ, ανακοίνωσε επίσης το Κίεβο.

Κλείσιμο
Παράλληλα η Ουκρανία αντιμετωπίζει αδιάκοπα κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.

Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Live update οι εξελίξεις

Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή - Εκρήξεις σε Κίεβο, Οδησσό, Μαριούπολη και άλλες πόλεις

Κρίση στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης