Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Πώς ο Κάρολος την έκανε τελικά… «βασίλισσα»

Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Πώς ο Κάρολος την έκανε τελικά… «βασίλισσα»

Πόσο σύντομα η βασίλισσα Ελισάβετ θα παραδώσει τα… ηνία και γιατί προέβη στη δημόσια στήριξη της Καμίλα - Το παρασκήνιο πίσω από την αναμενόμενη στέψη του Καρόλου - Πώς η Καμίλα πέτυχε να κάνει τα βρετανικά ταμπλόιντ που την στοχοποιούσαν, να την… συμπαθήσουν

elizabeth_camilla_xr_2
Στο πλατινένιο ιωβηλαίο της, η 95χρονη Ελισάβετ πήρε σημαντικές αποφάσεις για τη μοναρχία ανακοινώνοντας τον διάδοχό της. Ο πρίγκιπας Κάρολος θα είναι ο νέος «βασιλιάς» της Βρετανίας και η Καμίλα «βασιλική σύζυγος».

Το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς μεταφράζεται από τους Βρετανούς ως πισώπλατη μαχαιριά στους επικριτές της που την θεωρούσαν μια ζωή «αντροχωρίστρα» και το «τρίτο πρόσωπο» στο γάμο Καρόλου - Νταιάνας.

Οι δύο γυναίκες, Ελισάβετ και Καμίλα, έχουν εξαιρετικές σχέσεις, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild». Για να κλείσει τα στόματα στις «κακές γλώσσες», η μονάρχης έσπευσε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους Βρετανούς καλώντας τους να στηρίξουν την δεύτερη σύζυγο του Καρόλου όταν ο γιος της λάβει επισήμως το στέμμα. «Ξέρω ότι θα δώσετε στον Κάρολο και τη σύζυγό του την ίδια υποστήριξη που δώσατε σε εμένα»...

Το πότε θα γίνει η στέψη του Καρόλου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό στους βασιλικούς κύκλους ωστόσο, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Σε ένα χρόνο από σήμερα, θα μπορούσε η βρετανική μοναρχία να αλλάξει χέρια με τον Κάρολο και την Καμίλα να μετακομίζουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αναφέρουν ταμπλόιντ δίχως να κατονομάζουν τις πηγές τους.

Το 2005, δύο μήνες πριν από το γάμο του Καρόλου με την Καμίλα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ξεκαθαρίσει ότι η δεύτερη σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας μόνο αν ανέβαινε στο θρόνο. Κι αυτό γιατί η Καμίλα ήταν για τους Βρετανούς η γυναίκα που κατέστρεψε το γάμο του Καρόλου και της Λαίδης Ντι.

prince_charles_camilla


Κλείσιμο
Όταν όμως ο πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε την «αιώνια ερωμένη του» (σύμφωνα με τη βιογραφία του πρίγκιπα Καρόλου, η σχέση τους ξεκίνησε το 1986), οι Βρετανοί άρχισαν να γνωρίζουν καλύτερα την πέτρα του σκανδάλου. H Καμίλα κατάφερε από «παρίας» των βρετανικών ανακτόρων να γίνει αρεστή όχι μόνο στη βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και τις βρετανικές εφημερίδες που πλέον δεν την στοχοποιούν, όπως έκαναν επί μία δεκαετία μετά τον θάνατο το 1997 της πρώτης συζύγου του Καρόλου, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.
charles-camila-0
Για όσους την γνωρίζουν καλά η Καμίλα είναι μία γυναίκα προσγειωμένη, προσιτή και με αρκετό χιούμορ. Πλέον, εκπροσωπεί τακτικά τη βασιλική οικογένεια στο πλευρό του Καρόλου σε επίσημες εμφανίσεις. Η Καμίλα προέρχεται από αριστοκρατική οικογένεια με βασιλικούς δεσμούς. Ο πατέρας της ήταν ταγματάρχης στον βρετανικό στρατό και κληρονόμος της βαρονίας του πατέρα του.

Η μητέρα της, που ονομάστηκε «ντεμπιτάντ της χρονιάς» το 1939, εργάστηκε σε έναν οργανισμό υιοθεσίας και ασχολήθηκε με τη φιλανθρωπία. Ήταν παντρεμένη με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς από το 1973 έως το 1995. Ο πρώην σύζυγός της ήταν αξιωματικός του βρετανικού στρατού και έβγαινε με την πριγκίπισσα Άννα για μικρό χρονικό διάστημα το 1970.

Καμίλα και Άντριου Πάρκερ Μπόουλς χώρισαν το 1995, έναν χρόνο πριν από το διαζύγιο του Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Έχει δύο παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της, τον Τομ Πάρκερ Μπόουλς και τη Λόρα Λόπες. Η Καμίλα αγαπά τα σκυλιά, λατρεύει την ύπαιθρο και την κηπουρική.

Η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει την Καμίλα «Βασιλική Σύζυγο»

Το 1947, όταν ο Φίλιππος παντρεύτηκε την Ελισάβετ απέκτησε τον τίτλο: «Δούκας του Εδιμβούργου» και το 1953 με την στέψη της Ελισάβετ, έγινε «πρίγκιπας της Μεγάλης Βρετανίας».

Το γεγονός ότι ο αξέχαστος σύζυγος της 95χρονης βασίλισσας, δεν έγινε ποτέ βασιλιάς, οφείλεται στο κοινοβουλευτικό δίκαιο και στους πατριαρχικούς κανόνες των βασιλικών μελών: Η σύζυγος ενός βασιλιά είναι «βασιλική σύζυγος» ενώ ο σύζυγος μιας μονάρχη αποκτά τον τίτλο του «πριγκιπικού συζύγου».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο 23χρονος «καρφώνει» τον 21χρονο για τη δολοφονία του Άλκη - «Έκανα μαλ... Ξέχασα εκεί το δρεπάνι»

Η Γεωργία Μπίκα γράφει στο Instagram: «Ο δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης, είναι εξίσου οδυνηρός»

Η επίθεση των 11 στον Άλκη και τη παρέα του ήταν τέλεια προσχεδιασμένη - Ενδεχόμενο εγκληματικής οργάνωσης, λέει ο Κούγιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης