Σύμφωνα με το Reuters, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 98 τραυματίστηκαν από την έκρηξη, απόρροια της οποίας ήταν να καλυφθούν με στάχτη τα παρακείμενα χωριά. Σχεδόν χίλιοι κάτοικοι κατάφεραν να απομακρυνθούν, ενώ από τους τραυματίες, οι 35 νοσηλεύτηκαν.
Η έκρηξη προκάλεσε επίσης ζημιές στη γέφυρα που συνδέει συνοικίες στην περιοχή και κατέστρεψε πολλά κτίρια.
Lahar di Puncak Gunung Semeru, pantauan udara, 5 Desember 2021
Η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2021. Τότε δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Το ύψος του είναι 3.600 μ., ενώ υπάρχουν περισσότερα από εκατό ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.